Entra en vigor una ordenança per facilitar els tràmits urbanístics

2017-11 urbanismeAquesta setmana ha entrat en vigor a Cassà de la Selva l’ordenança reguladora dels procediments d’intervenció municipal sobre l’ús del sòl i l’edificació, és a dir, la que regula les llicències urbanístiques i les comunicacions prèvies. Es tracta d’una ordenança innovadora amb mecanismes que fins ara tenen pocs municipis catalans i que simplifiquen els tràmits als ciutadans a l’hora de sol·licitar llicències urbanístiques.

 

QUÈ PERMET L'ORDENANÇA?

Aquesta ordenança permet que a Cassà es puguin començar aquelles obres més senzilles, les que no presenten afectacions estructurals, immediatament després d’haver fet la comunicació prèvia i haver presentat la documentació específica requerida, tot i no haver rebut una resposta per part de l’Administració. Tot i així, aquesta fórmula s’efectua sota la responsabilitat de les persones que sol·licitin la comunicació prèvia i, per tant, els administrats es comprometen per avançat a respectar la legislació vigent. En tots els casos l’Ajuntament disposa d’un termini per verificar la documentació i la legalitat de les actuacions realitzades i, en cas que no siguin legals, pot prendre les accions pertinents.

 

UNA ORDENANÇA INNOVADORA 

El regidor d’Urbanisme, Emili Mató, explica que l’Ajuntament de Cassà ha volgut «fer més fàcil els tràmits als cassanencs. Per això som dels primers municipis de Catalunya a aprovar una ordenança per obtenir llicències d’obres que, seguint la Llei 16/2015 de simplificació de l’activitat administrativa, va a màxims per posar al servei dels ciutadans mecanismes per simplificar i agilitzar la tramitació». Mató explica que «fa més d’un any que els Serveis Tècnics treballen amb aquesta ordenança innovadora amb la participació del sector professional inclosa i que, malgrat les regulacions legals superiors, molts pocs municipis catalans l’han activat».

 

Des d’aquesta setmana, doncs, els veïns de Cassà ja poden iniciar activitats urbanístiques d’acord amb el que preveu aquesta nova ordenança. Tots els tràmits associats a aquest nou funcionament es poden consultar AQUÍ.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H