El MICFootball comença demà amb més de 7.000 participants dels cinc continents

MIC22 U13 ATH UEF AG 3El torneig internacional de futbol base inaugurarà a l’estadi de Vilatenim de Figueres la seva 21ª edició i viurà 842 partits d’un total de 344 equips de 33 països fins el proper diumenge

Aquesta tarda es juga una nova edició del Pre-MICFootball a l’Estadi Miquel Coromina i Morató de Banyoles amb els dos conjunts amfitrions i clubs de Hong Kong, Perú i els Estats Units

 

La 21a edició del torneig internacional de futbol base MICFootball (MIC – Mediterranean International Cup) es posa en marxa demà dimecres, 5 d’abril, i s’allargarà fins aquest diumenge, dia 9, en 35 municipis de la província de Girona.

L’esdeveniment, tota una referència esportiva de la Setmana Santa, comptarà amb més de 7.000 participants, entre futbolistes i membres dels cossos tècnics. Seran 344 equips procedents de 33 països dels cinc continents que es repartiran en 9 categories (des de l’U12 fins a l’U19, masculins i femenins). S’inaugurarà demà a la tarda a l’Estadi de Vilatenim de Figueres, un escenari que repetirà, juntament amb Palamós, com a seus de les finals del cap de setmana. Per escalfar motors, aquesta tarda (a partir de les 16 hores), tindrà lloc el Pre-MICFootball a l’Estadi Miquel Coromina i Morató de Banyoles, amb 6 equips de categoria infantil (U14): els dos amfitrions competiran amb conjunts de Perú, Hong Kong i els Estats Units.

La jornada a Vilatenim, que es podrà seguir en directe pel canal Esport3, començarà a dos quarts de cinc de la tarda (16:30 hores) amb el partit de categoria U12A entre el Real Madrid CF i l’Albion SC San Diego (Estats Units). La cerimònia d’inauguració tindrà lloc a tres quarts de sis, amb la desfilada amb els abanderats dels equips participants, els parlaments de les autoritats i el reconeixement del guanyador de l’onzena edició del Premi Dani Montesinos. Es tracta d’un concurs de periodisme esportiu que commemora la figura del periodista, que va morir l’any 2012 en un accident de trànsit, i promociona joves talents. L’estudiant Oscar Ollero Santiago ha sigut el vencedor d’aquest any i obtindrà com a recompensa unes pràctiques al canal de televisió GOL Play. Abans de la disputa del partit de categoria U14 entre el FC Barcelona i el CE Mercantil, previst per a les 18:30 hores, hi haurà una actuació del grup de dansa urbana Dance Me.  

Juanjo Rovira, director de MICFootball, subratlla que “hem tornat a les xifres del 2019 perquè tornem a estar per sobre dels 300 equips i comptem amb molts països que representen els cinc continents. La gent té ganes de viatjar, venir fins aquí i passar-s’ho bé i és precisament això el que busquem: que tothom visqui una experiència que no pugui oblidar mai”. Fent “realitat el somni de molts i nens i nenes” durant dues dècades, la intenció a curt i mig termini és la de “seguir creixent en volum i qualitat, consolidant les categories i mica en mica anar augmentant el número d’equips participants”.

344 equips repartits en 35 seus de la província de Girona

El MICFootball, organitzat per MICSports, se celebrarà del 4 al 9 d’abril. Les 9 finals es dividiran, com darrerament, entre Figueres i Palamós el cap de setmana. Els altres municipis que acolliran partits són: Bàscara, Begur, Caldes de Malavella, Calonge i Sant Antoni, Cassà de la Selva, Castell i Platja d’Aro, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, Fornells de la Selva, Girona, Hostalric, L’Escala, La Bisbal d’Empordà, La Jonquera, Llagostera, Llançà, Lloret de Mar, Monells, Mont-ras, Palafrugell, Pals, Quart, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Sant Gregori, Sant Pere Pescador, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d’Aro, Sils, Torroella de Montgrí-L’Estartit, Tossa de Mar, Vidreres i Vilablareix. Salt és la novetat d’aquesta edició.    

Hi assistiran 344 equips (363, si es compten els 19 participants del MICIntegra) procedents de 33 països dels cinc continents i més de 7.000 participants, comptant jugadors i membres dels cossos tècnics. Hi haurà conjunts representants dels Estats Units, Brasil, Canadà, Uzbekistan, Mali, Puerto Rico, Panamà, Mèxic, Japó, Hong Kong, Colòmbia, Israel, Perú, Emirats Àrabs Units, Xina, Aràbia Saudita, Austràlia, Costa Rica i Kazakhstan, així com també dels següents països europeus: Espanya, Regne Unit, Dinamarca, Hongria, Alemanya, Andorra, Suècia, França, Portugal, Àustria, Noruega, Finlàndia i Itàlia. Els jugadors i jugadores d’entre 12 i 19 anys estaran dividits en 9 categories: alevins de futbol 11 i futbol 7 (U12-A i U12-B), infantils (U13 i U14), cadets (U15 i U16) i juvenils (U18, U19 i F19). En total es disputaran 842 partits.

D’entre els equips confirmats, n’hi ha 10 dels 20 clubs que actualment competeixen a LaLiga (FC Barcelona, Real Madrid CF, RCD Espanyol, Club Atlético de Madrid, Valencia CF, Villarreal CF, Real Betis Balompié, Sevilla FC, Real Sociedad de Fútbol i Girona FC) i d’altres conjunts destacats europeus, com el Manchester United FC, Liverpool FC, Manchester City FC, AC Milan i Paris Saint-Germain FC, entre altres. Les retransmissions televisives i per streaming també seran presents en aquesta edició i una gran part del torneig es podrà seguir des de qualsevol racó del món.

A Cassà, el torneig també  començarà demà, dia 5 d'abril a les 9 h, i es faran els partits de la categoria juvenil U18, podeu descarregar el calendari dels partits de Cassà aquí.

 

El Pre-MICFootball té lloc avui a Banyoles amb equips de Perú, Hong Kong i els Estats Units

L’Estadi Miquel Coromina i Morató de Banyoles serveix un any més per escalfar els motors de la 21a edició del MICFootball. La competició, de només un sol dia de durada, està formada per clubs de categoria infantil (U14) que fa dies que han arribat a la província per preparar-se abans de l’estrena del torneig. Els dos conjunts amfitrions, Club Esportiu Banyoles i Atlètic Club Banyoles, repetiran l’experiència dels últims anys i compartiran la jornada amb el Lee Man FC i Kitchee SC de Hong Kong, el FC Beckett de Perú i el Los Ángeles Surf Soccer dels Estats Units.

Els partits de la primera fase, de 25 minuts cadascun, es disputaran entre les 16:00 h i les 18:30 h. Els sis equips es dividiran en dos grups i la final es jugarà a partir de les 19.45 h. Els primers enfrontaments seran CE Banyoles-Lee Man FC (16 h) i Atlètic Banyoles-Kitchee SC (16.30 h).

Un bressol de futbolistes que han arribat a competir a l’elit

Després d’haver celebrat 20 edicions, el MICFootball s’ha consolidat com un autèntic bressol de futbolistes. Durant dues dècades, un ampli ventall de jugadors que actualment competeixen a l’elit hi ha participat, com és el cas de Leo Messi, Neymar, Dani Carvajal, Casemiro, Marcus Rashford, Joao Felix, Mohamed Salah, Pedri, Dani Olmo, Theo Hernández, Brahim Díaz, Gavi, Nico González, Coutinho, Pau Torres, Sergio Reguilón, Pablo Fornals, Marcelo i Juan Mata, entre d’altres.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H