El cassanenc Marc Pinsach penja els esquís per centrar-se en les curses de muntanya

Marc PinsachL’esportista cassanenc, Marc Pinsach Rubirola, que durant la seva trajectòria professional a l’esquí de muntanya ha aconseguit diversos títols mundials, va anunciar fa uns dies que a partir d’ara deixa la competició mundial d’alt nivell d’hivern per prioritzar les curses de muntanya.

Amb trenta-dos anys i al llarg de la seva trajectòria ha conquerit diverses medalles: destacant tres ors als Campionats d’Espanya d’esquí de muntanya del 2011, 2013 i 2015, i un bronze a la Copa del Món 2011 pel que fa a l"esquimo"; i respecte a les curses de muntanya, un or a la Cursa de Muntanya Cerdanya del 2014, i un altre or a l’OCC de l’Ultra Trail del Montblanc 2015.

A la revista local Llumiguia del mes de novembre, hi ha una extensa entrevista en la qual Pinsach explica detalladament d'ençà de que va començar la seva professionalització en el món de l’esport fins als motius actuals del seu canvi professional.

En un fragment de l’entrevista del Llumiguia, Pinsach diu “és la disciplina a què li havia dedicat més energia. I portava quinze anys fent-ho. Entre cometes podríem dir que tot el que podia fer ja ho he fet. He decidit deixar-ho ara, que encara tinc un bon nivell, que ja l’any passat encara vaig fer bons resultats a la Copa del Món, i així acabo amb bon sabor de boca. Sabent que no m’ha retirat ningú, ni una lesió, ni m’han fet fora de la Selecció per no estar al nivell”

D’altra banda, un motiu que es va sumar a la combinació de factors de deixar l’alta competició d’esquí, va ser l’oferta d’incorporar-se com a tècnic del CTEMC (Centre de Tecnificació d'Esquí de Muntanya de Catalunya)  “la meva labor és ser l’entrenador del grup més bo d’aquest centre de tecnificació, que és el grup d’esportistes sub20 i sub23, que també pertany a la selecció espanyola” diu Pinsach.

Aquest dijous, el programa de TV3, Temps de Neu,  li dedica un reportatge que podreu escoltar en directe el dijous a les 22.25 h. Un bon regal pels amants dels esports i de la muntanya.

Desitgem que l’esportista cassanenc segueixi sumant èxits a la seva carrera professional!