Cassà de la Selva serà un any més una de les seus del MICFootball i MICBasketball, que tindrà lloc durant la Setmana Santa

19 PresentacioMICGirona4 MarcVericatCassà de la Selva serà un any més seu dels tornejos del MIC de bàsquet i futbol que tindrà lloc durant la Setmana Santa. Els tornejos internacionals MIC, s’han presentat aquest dimarts a l’Auditori de Girona. L’acte ha comptat amb la presència d’Àlex Granell, jugador del Girona Futbol Club, i de Laia Palau, jugadora de bàsquet de l’Spar Citylift Girona. La competició de futbol arribarà a la 19a edició i la de bàsquet a la 3a, sumant entre els dos tornejos la disputa de prop de 1.100 partits en cinc dies, una xifra similar a la de l’any passat.

El MICFootball tindrà lloc del 17 al 21 d’abril en 35 seus, sent Peralada i Vilablareix les seus que s’incorporen aquest any. La inauguració serà el dimecres dia 17, a l’Estadi de Vilatenim, de Figueres, per segon any consecutiu, però en aquest cas al matí. Figueres, com Palamós, acollirà les finals d’una competició que comptarà, entre altres novetats, amb el desdoblament de la categoria juvenil i la inclusió del VAR. Es mantindran les xifres del 2018, amb la previsió de 900 partits jugats per 6.550 jugadors de 364 equips participants, procedents de 44 països dels 5 continents.

El MICBasketball es jugarà del 18 al 21 d'abril amb un total de sis categories masculines i femenines, repartides entre U14, U16 i U18. En aquest cas, hi haurà un total de set seus, més de 130 partits, 60 equips procedents de 12 països i les finals es jugaran en el pavelló de Fontajau, de Girona.

Els dos padrins de la presentació gironina d'aquesta edició dels tornejos de MICSports han estat Àlex Granell i Laia Palau.

Juanjo Rovira, director del MICFootball i MICBasketball, ha explicat que «el repte és fer cada any el millor MIC de la història». A les portes de les dues dècades, Rovira recorda que «el creixement ha estat brutal, el primer any vam tenir 128 equips, ara 364, i enguany era el moment de créixer en amplitud i en detalls de més qualitat, sense perdre la nostra essència». Referent a una de les novetats de la competició, el vídeo arbitratge (VAR), el director dels tornejos que organitza MICSports ha subratllat que «és una satisfacció que s’aposti pel nostre torneig i ens dona un prestigi de cares a l’exterior. A més, cada cop tenim més visibilitat, ja que tindrem més retransmissions televisives i per streaming que mai».

El MICFootball i el MICBasketball mobilitzen, per Setmana Santa a les comarques gironines, més de 10.000 persones, entre  jugadors, entrenadors, pares, voluntaris i àrbitres. Fermí Santamaria, vicepresident primer de la Diputació de Girona, ha ressaltat que l’impacte econòmic «és molt important, però també ho és el fet de donar a conèixer la Costa Brava. El MIC és un gran emissor, és com un tsunami esportiu, el moviment que genera de jugadors i de famílies és una de les raons per les quals és una gran aposta».

Les 35 seus del MICFootball

Un total de 35 municipis -amb Peralada i Vilablareix com a novetats- acolliran partits de la 19a edició, repartits en 46 instal·lacions diferents: Bàscara, Begur, Bescanó, Caldes de Malavella, Calonge, Cassà de la Selva, Castell Platja d’Aro, Castelló d’Empúries, Figueres, Fornells de la Selva, Girona, Hostalric, l’Escala, la Bisbal d’Empordà, la Jonquera, Llagostera, Llançà, Lloret de Mar, Monells, Mont-ras, Palafrugell, Palamós, Pals, Peralada, Quart, Sant Feliu de Guíxols, Sant Gregori, Sant Pere Pescador, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d’Aro, Sils, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar, Vidreres i Vilablareix.

El torneig ampliarà el ventall de països participants amb l’entrada d’Uruguai, Zàmbia, Kenia, Malta i Uzbekistan. Per fomentar la competitivitat dels equips i continuant la dinàmica dels anys anteriors, se seguiran desdoblant categories i aquest cop la juvenil es dividirà en jugadors de primer i de segon any, per un costat, i de tercer any, per l’altre –aquest fet ja succeïa en cadets i en infantils. En total, hi haurà nou categories, des de U12 fins a U19 en masculí i femení de futbol -11, i U12 masculí de futbol-7.

Un impacte econòmic d’11,5 MEUR i continuïtat dels tornejos

El MICFootball, que aquest any torna a comptar amb la Diputació de Girona, CaixaBank i LaLiga com a socis principals, arriba a aquesta 19a edició defensant els mateixos valors dels seus inicis: l’esforç, la constància, el respecte i el treball en equip. Les competicions, que mouen 400 voluntaris, són una gran oportunitat per a tots els participants per conèixer altres cultures i competir amb futures estrelles del futbol i del bàsquet. A més, es constata que els tornejos de MICSports milloren el posicionament de la Costa Brava com a destinació de Turisme Esportiu i la projecten internacionalment.

El febrer, la Diputació de Girona i MICSports van signar una declaració d’intencions per garantir que els tornejos MIC – Mediterranean International Cup de futbol base i de bàsquet base continuïn celebrant-se a les comarques gironines durant quatre anys més, fins al 2023.

Segons l'Estudi d'Impacte Econòmic del MIC – Mediterranean International Cup 2018 encarregat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el MIC 2018 va generar en el territori un retorn superior als 11,5 milions d’euros amb un pressupost de 2,8 MEUR. Per a cada euro invertit per l’administració pública es va produir un retorn al territori superior a 100 euros (125 euros pel que fa al futbol i 100 euros al bàsquet).

Promocionar els joves periodistes amb el Premi Dani Montesinos

Els valors que intenta traslladar el MICFootball i MICBasketball també es plasmen amb el Premi de Periodisme Esportiu Dani Montesinos, amb la voluntat de recordar la figura del periodista i amb l’objectiu d’impulsar el periodisme esportiu i promocionar els joves periodistes. El guardó, impulsat per MICSports amb la col·laboració de Mediapro, reconeixerà per vuitè any un treball elaborat per un estudiant de periodisme, que al mateix temps obtindrà una estada en pràctiques al Canal GOL.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H