Plantem l'arbre de la Pau a l'Escola La Salle

Arbre de la pauAvui s'ha plantat l'arbre de la Pau a l'Escola La Salle, en un acte amb els Amics de la UNESCO.


El projecte Plantem la Pau començà el 2006 amb la voluntat de promoure la Pau i l'educació, i que aquest any en la seva 15a edició s'ha triat el freixe per simbolitzar els valors de la pau. En les darreres edicions es van plantar diferents espècies com l'olivera, el xiprer, el llorer, el roure, l'ametler, el plàtan, el noguer o la prunera, que es va plantar l'any passat l'Escola Puig d'Arques.

A partir d'avui al pati de l'Escola La Salle també hi haurà un arbre que recordi la Pau als alumnes que hi passegen, el símbol que ha de créixer, com els nens i nenes que hi conviuran a partir d'ara, inspirats pels valors de la no-violència, la concòrdia i la pau.

A l'acte hi han assistit els Amics de la UNESCO de Girona, amb la cassanenca Carme Muñoz apadrinant el projecte, i en representació de l'Ajuntament, l'alcalde, Robert Mundet, acompanyat de la Sílvia Martí, en Marià Montsunyer i en Martí Vallès.

Les alumnes delegades de valors del centre han llegit uns versos del Llunarbori, i la Carme Muñoz ha recitat un poema que ella mateixa ha creat per l'ocasió.

A partir d'ara el pati de La Salle formarà part del recorregut dels jardins de la pau, fomentant els seus valors amb aquest acte simbòlic.

Poema "El Freixe" de Carme Muñoz de Pibernat:

Poc a poc t'alçaràs

amb ta forta embranzida.

Quan estenguis les ales

de tes branques florides.

Sentiràs llibertat

en aquest esclavatge.

Cap al cel pujaràs

voleiant com els àngels.

Una vida de llum

es desperta al teu pas.

Impregnant de perfums

als herois del passat.

De ta fusta preuada

una creu faré.

Aquest bé misteriós

a les mans portaré.

I creuades les mans

Per la Pau pregaré.