Dia Internacional de les Ciutat Educadora, 30 anys transformant persones i ciutats per a un món millor

Carta ciutats educadoresEn un món cada vegada més urbanitzat, les ciutats (grans i petites) juguen un paper crucial a l’hora de generar oportunitats educatives que permetin desenvolupar el potencial dels seus habitants.

 

Les Ciutats Educadores aposten per crear contextos urbans més humans promovent una visió àmplia de l’Educació al llarg i ample de la vida i maximitzant l’impacte educatiu de les seves polítiques municipals.

En aquest sentit, el municipi de Cassà de la Selva està adherit a la Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) i a la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines. Amb aquesta adhesió, Cassà de la Selva pretén impulsar l’ecosistema educatiu del municipi per tal que aquest sigui inclusiu, dinàmic i en diàleg permanent amb la ciutadania. 

Aquest any, l’Associació Internacional de Ciutats Educadores celebra el 30è aniversari de la proclamació de la Carta de les Ciutats Educadores. La Carta és el document fundacional d’aquest moviment internacional que promou una visió de ciutat que situa l’educació com a vector de transformació social i de millora de la vida comunitària. Coincidint amb aquest aniversari es proclamarà una nova versió actualitzada del document.

De la mateixa manera, el proper 30 de novembre es commemora el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. Enguany, amb el lema: 30 anys transformant persones i ciutats per a un món millor. Aquest lema és una invitació oberta perquè les més de 500 ciutats, que formen actualment part de l’AICE, comparteixin i celebrin amb la ciutadania els aprenentatges generats al llarg d’aquests 30 anys de trajectòria. Per aquest motiu, us adjuntem el vídeo on podreu veure el resum dels aprenentatges generats al llarg de tots aquests anys per part de l’AICE i les ciutats que la component.

Finalment, només ens queda convidar-vos a anar el dilluns 30 de novembre de 18 a 20 h plaça de La Coma per tal de visualitzar el cartell de commemoració del Dia Internacional de les Ciutats Educadores. D’aquesta manera, esperem fer visible el compromís que l’Ajuntament i altres agents socials del municipi tenim en l’educació; conscienciar sobre la importància de l’educació a la ciutat per millorar la vida dels seus habitants, generar un clima de qualitat cívica i de convivència urbana; conscienciar sobre la importància de l’educació al nostre municipi; sumar i animar tota la ciutadania a ser part activa en la coconstrucció de la Ciutat Educadora; així com, sensibilitzar sobre la contribució activa que realitzen les ciutats i els governs locals en la superació dels reptes globals  de la humanitat (entre ells els Objectius de Desenvolupament Sostenible).

 

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H