Comença la campanya buscatifes i busquem a ciutadans voluntaris que ens ajudin a tirar-la endavant

Avui ha començat la “Campanya Buscatifes” que, durant un mes, pretén conscienciar als propietaris d’animals de la necessitat de recollir els excrements dels animals de la via pública i dels espais habilitats per a gossos, així com evitar que aquest orinin a mobiliari urbà i/o a façanes d’edificis. La “Campanya Buscatifes” es divideix amb dues fases.

 

 

PRIMERA FASE. Busquem a ciutadans voluntaris!

Durant les primeres dues setmanes s’està repartint a tots els domicilis del poble un díptic informatiu demanant als ciutadans que “ajudin a guanyar la partida!” ja que “la higiene no és cap joc”. A través d’aquest material es demana als cassanencs que marquin en un mapa del poble els punts més conflictius on estan cansats de trobar-hi excrements i/o orines d’animals. Els punts principals amb més queixes dels ciutadans es poden veure al mapa buscatifes.

Paral·lelament, es fa una crida als ciutadans perquè s’impliquin activament i ajudin a l’Ajuntament a marcar les tifes del carrer amb uns marcadors i a conscienciar als propietaris d’animals de la necessitat d’actuar cívicament.

Els ciutadans que vulguin col·laborar ho poden fer enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament.

SEGONA FASE. Marquem les tifes del carrer!

2015-11 Els excrementses marcaran amb aquests materials durant dues setmanes

Començarà el 30 de novembre. Serà la fase més visual ja que durant dues setmanes es marcaran tots els excrements de la via pública per tal que els propietaris d’animals prenguin consciència de la importància de ser cívic.

Un cop finalitzi la campanya de sensibilització, la Policia Local aplicarà sancions als propietaris d’animals que no recullin els excrements de la via pública o dels espais habilitats per a gossos i/o orinin a mobiliari urbà i/o a façanes d’edificis, tal i com recull l’ordenança de tinença d’animals aprovada el 2012.

L’Ajuntament també enviarà una carta a tots a tots els propietaris de gossos que tenen l’animal censat -aproximadament n’hi ha uns 900- per avisar-los de la posada en marxa d’aquesta campanya i de les mesures sancionadores que s’iniciaran.