El govern de l’Ajuntament de Cassà s’acosta al final de la legislatura amb un 95,3% de compliment de les accions previstes al Pla d’Actuació Municipal de la legislatura

PAMEl 2018 es va tancar amb un 95,3% d’acompliment de les accions previstes al Pla d’actuació municipal (PAM) per a la legislatura 2015-2019,. Amb un total de 150 accions previstes durant la legislatura fins al moment ja s’han complert fins a finals de 2018 143 de les accions.

 

L’alcalde, Martí Vallès, explica que «un dels objectius que ens vàrem proposar des del primer dia va ser la transparència i per això rendim comptes anualment i actualitzem la feina feta i la que queda per fer».

Sobre el PAM

El PAM és el document que planifica l’activitat del govern de Cassà del 2015 al 2019 i en el qual es defineixen els objectius i les polítiques d’actuació municipals. Es va presentar el gener del 2016 i des de llavors s’hi han incorporat propostes de la ciutadania, entitats, grups polítics i altres agents. Es tracta d’un document viu i que continua obert durant el mandat. Es pot consultar a www.cassa.cat/pam.

Accions de cultura

De les diverses accions relacionades amb cultura i realitzades al llarg del 2018, l’equip de govern destaca el manteniment i l’ampliació de la programació cultural estable, l’aposta pels espectacles infantils, pel cinema en català, per la presentació de llibres d’autors catalans (Vermut de Lletres), o la posada en marxa de diverses iniciatives de recuperació de la memòria històrica.

Accions de promoció econòmica

A l’apartat de promoció econòmica destaca la consolidació de la Fira del Tap, iniciada l’any 2017 com a element distintiu del municipi, la qual promociona elements característics del nostre poble com el suro, les Gavarres, la gastronomia i la música, juntament amb altres iniciatives per atreure visitants com la zona d’autocaravanes ubicada al costat de la piscina i davant de les Vies Verdes. Destaca també la posada en marxa de la campanya “A Cassà de tot i a prop”, per promocionar el comerç local, la tasca per a l’ajuda de recerca de feina a través de la Borsa de Treball i el Club de la Feina, així com cursos per a treballadors i per a persones en atur o l’assessorament als joves que es troben desocupats a través de la impulsora de Garantia Juvenil.  

Accions de via pública

Destaca la implementació, gràcies a la obtenció de diverses subvencions, del servei d’agents cívics que realitzen tasques de suport al manteniment de la via pública, amb l’atenció al ciutadà i la realització de diverses campanyes de sensibilització sobre temes de mobilitat, reciclatge i incivisme. A l’àmbit de la via pública, també són rellevants totes les accions de millora de l’asfaltatge, així com la segona fase de rehabilitació del nucli històric i l’augment d’aparcaments públics al municipi.

Accions de participació ciutadana

Referent a la participació, destaca la tercera edició durant el 2018 dels pressupostos participatius, l’inici d’un pla de dinamització comercial per definir, conjuntament amb el comerç local, iniciatives per potenciar-lo i l’inici del procés participatiu per decidir com ha de ser la mobilitat a Cassà de la Selva.

Accions d’hisenda

Referent a la situació econòmica de l’Ajuntament, el govern de la corporació ha reduït l’endeutament en més de 3,5 milions d’euros, un 65% menys d’endeutament que el 2015 situant-se a dia d’avui al 21,36%, quasi tres vegades menys. S’ha reduït el pagament d’amortitzacions i interessos als bancs en un 70% des del 2015. S’han aprovat nove bonificacions a les taxes i impostos, i s’han rebaixat alguns impostos com la Plusvàlua o l’Impost d’Instalacions i Obres. Axí mateix també s’ha aturat l’increment del 10% anual en el rebut de l’IBI.

Accions de Serveis Socials i Ciutadania

S’ha apostat per la inversió en serveis socials. Des del 2015 la inversió en serveis socials ha crescut més d’un 46%. S’han millorat els serveis i els recursos a la Residència Geriàtrica, prova d’això l’aportació de l’Ajuntament de Cassà de la Residència s’ha més que duplicat respecte l’any 2015, passant dels 75.000€ arribant als 160.000€ actuals. S’han continuat potenciat Mesures contra la pobresa energètica. S’han pres mesures per aturar els talls en el subministrament de l’electricitat o gas a famílies en risc d’exclusió social. I s’ha aprovat el pla d’igualtat.

Accions d’Educació i Joventut

Les accions més rellevants pel que fa a Educació aquest 2018 han estat la posada en funcionament del Pla Educatiu d’Entorn, la posada en marxa del Consell d’Infants, un òrgan de particpatiu ciutadana adreçat als nens i nenes del poble amb l’objectiu de potenciar la seva corresponsabilitat als afers públics.

Accions d’Esports

Les accions més destacades han estat l’amplicació de la zona de gespa de la piscina, la renovació de l’equip de so del camp de futbol, la millora de l’aparcament del pavelló, la renovació de la gespa artificial del camp de futbol, l’ampliació de la piscina coberta i la renovació de la maquinària de fitness i cycling i la renovació de la coberta del pavelló del Foment que ses farà aquest 2019. Per primera vegada aquest 2018 s’ha celebrat la Gala de l’Esport i la Festa de l’esport a Cassà, per promocionar i donar a conèixer les entitats i esports locals.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H