Cassà de la Selva endureix els procediments sancionadors per abandonaments de residus a la via pública

 Cartell zona videovigiladaL’Ajuntament de Cassà de la Selva endureix les sancions als abandonaments de residus a la via pública i ha iniciat 10 procediments sancionadors per aquestes accions incíviques. Tot i que s’han fet diferents campanyes de sensibilització, prevenció i de civisme per evitar-ho, el volum d’objectes que apareixen fora dels contenidors de brossa i al mig de la via pública (sofàs, matalassos, cartrons...) és molt elevat i per aquest motiu s’ha optat per aquesta opció per fer-hi front. Al llarg de l’any ja s’han iniciat 10 procediments sancionadors, i ara, s’enfortiran encara més les mesures.

 

A partir d’aquesta setmana s’han instal·lat cartells informatius a les zones on hi ha els contenidors de brossa informant que ‘Aquest no és lloc per deixar objectes voluminosos’ i recorda a les persones que deixen voluminosos en llocs on no toca, que poden ser sancionats per aquest acte incívic amb multes que van dels 400 als 4.000 euros segons la Llei de Residus. El cartell també informa que degut a les pràctiques incíviques reiterades, aquest espai pot ser videovigilat i deixa molt clar que es disposa d’una deixalleria municipal per deixar aquests tipus de voluminosos així com també hi ha el servei gratuït de recollida a domicili trucant al 972 46 00 05.

Martí Vallès, alcalde de Cassà de la Selva, ha explicat que “aplicar mesures sancionadores no és el que ens agrada però ens veiem obligats a intensificar l’esforç per controlar aquestes accions incíviques que no van a la baixa. No ens podem permetre que cada dia apareguin objectes voluminosos que embruten la via pública, i hi hem de fer front”.