L'Alcalde de Cassà us desitja unes bones festes nadalenques i un feliç any 2018

2017-12 nadalaEstimades cassanenques i cassanencs,

 

Us desitjo unes molt bones festes de Nadal i un any 2018 ple de salut i felicitat.

 

Aquestes dates serveixen per fer balanç de la feina feta. El 2017 ha estat un any en el que hem tingut la sort de poder seguir fent realitat molts projectes. A continuació voldria recollir els més rellevants:

- Hem seguit potenciant la programació cultural estable, amb iniciatives que es van consolidant com les Nits de la Coma, el Vermut de Lletres o la Llimonada de Lletres. 

- Hem pogut seguir gaudint del Festival Càntut, una aposta musical que s'ha demostrat que és ben rebuda al nostre municipi i que atreu a molts visitants. 

- Hem seguit treballant per recuperar la memòria històrica local: cicle de conferències sobre els efectes de la guerra a Cassà, exhumació de la tomba del soldat desconegut, creació de l'itinerari 'Cassà sota les bombes'... i altres iniciatives que es presentaran properament.

- L'Oficina de Promoció Econòmica s'ha posat en marxa amb tots els serveis d'ocupació, especialment la Borsa de Treball, que han atès a centenars de veïns de Cassà i estan gestionant un bon nombre de demandes d'empreses diverses que busquen personal. 

- Hem formalitzat els convenis de promoció econòmica amb els municipis del voltant de Cassà per establir sinergies i fer força per aconseguir beneficis comuns. 

- Hem inaugurat l'àrea d'autocaravanes que actualment rep un bon nombre de visitants que aprofiten per descobrir el nostre municipi. 

- Per primera vegada hem celebrat la Fira del Tap, una iniciativa que dona a conèixer un dels trets més singulars del poble: el món del suro. També serveix per posicionar la indústria surotapera de Cassà i del territori a nivell internacional. Sense dubte, ha estat un bon començament però ja estem treballant per aconseguir una Fira igual de potent de cara a l'any vinent. Serà del 8 al 10 de juny del 2018. Guardeu-vos la data!

- Hem aprovat que Cassà sigui un poble educador perquè volem que l'educació traspassi les parets de les aules i arribi a tot el poble a través de cadascú de nosaltres. Hem après que per ser educadors no fa falta cap títol ja que tots som capaços de transmetre valors als nostres conciutadans. 

- Estem desenvolupant el Pla d'Entorn Educatiu, un projecte a llarg termini que ens ajudarà a estructurar el model educatiu que volem tenir al nostre poble.

- Cassà ha esdevingut un poble lector, el primer de les comarques gironines. La Biblioteca Municipal i els centres escolars hi juguen un paper important i s'estan desenvolupant moltes activitats lectores. 

- Hem tirat endavant la campanya transversal de civisme feta entre tots, Un Cassà de tothom, que ens recorda la necessitat de cuidar-nos per tenir un poble sostenible, modern i educatiu. 

- Hem aprovat la posada en marxa del centre diürn i l'ampliació del servei de reforç escolar del CREC, duplicant el nombre de persones ateses fins ara, per donar resposta a les famílies i als nens i nenes de Cassà amb necessitats socioeducatives. 

- Hem fet múltiples inversions als equipaments esportius: renovació de les cortines del PAV3, canvi del terra dels vestidors al FDC i al PAV3, neteja dels vidres del FDC i el PAV3, pistes de voleibol al PAV3, canvi de llums al Pavelló Polivalent, instal·lació d'una xarxa de seguretat al FDC, ampliació de la zona d'activitats a la piscina coberta, renovació de la maquinària de la piscina coberta, ampliació de la zona de gespa a la piscina descoberta... i l'any que ve seguirem! De moment, també tenim en marxa l'avantprojecte de remodelació global de la zona esportiva. I us avancem que els propers mesos urbanitzarem l'aparcament del PAV3.

- Hem aprovat un nou Pla Local de Joventut que ha donat el tret de sortida a moltes accions de joventut que es presentaran els primers mesos del 2018 i algunes que ja s'han finalitzat enguany: constitució de la Taula Cassà Jove, renovació de l'Espai Jove l'Escorxador, presentació del nou Carnet Cassà Jove i nou dinamitzador juvenil. 

- El pla estratègic ja està aprovat. L'hem fet participativament durant un any i mig i defineix el camí a seguir els propers anys per aconseguir ser el 2025 el tipus de poble que ens hem proposat esdevenir.

- Els pressupostos participatius s'han consolidat i enguany han obtingut una participació molt alta amb la implicació de col·lectius com els joves. Aviat farem el parc de cal·listènia, la tirolina al parc dels Fruiters i instal·larem els fanals solars al carrer Empordà. 

- Hem millorat l'asfaltatge de més de 20 carrers del poble. I l'any vinent seguirem amb aquesta línia. 

- Hem iniciat les obres de rehabilitació de la primera fase del nucli històric. La previsió és finalitzar les actuacions a principis de l'any vinent i tenir un barri vell cada vegada més bonic i que es converteixi en un nucli cada cop més viu amb l'ajuda de les bonificacions fiscals per iniciar-hi activitats i rehabilitar-hi llars.

- Hem renovat tots els contenidors de recollida selectiva de Cassà i n'hem afegit d'altres de rebuig per millorar el percentatge de reciclatge del municipi i aconseguir ser cada dia més sostenibles. 

- Hem renovat el parc infantil de l'avinguda d'Antoni Gaudí.

Hem seguit reduint l'endeutament fins a situar-nos al 30,6%. 

- Hem finalitzat el procés de valoració de llocs de treball de l'Ajuntament de Cassà.

- Hem seguit apostant per la transparència i per això enguany ens han tornat a atorgar el certificat del 100% de transparència per la informació publicada al portal institucional. Al mateix temps, apostem per l'administració electrònica i enguany hem començat el procés de transformar tot l'Ajuntament cap al món digital, tal i com ens exigeix la llei. 

 

El 2018 arrencarà amb força. Tenim molts projectes entre mans que seguiran creixent l'any vinent. Tots ells pretenen millorar la qualitat dels serveis a les persones, seguir amb el manteniment i la renovació de la via pública i promoure polítiques de reactivació econòmica. Podeu consultar el pressupost del 2018 AQUÍ. Al llarg dels propers dies actualitzarem el Pla d'Actuació Municipal per valorar la feina feta fins a dia d'avui i seguir preveient el que ens queda per fer. 

 

L'objectiu final de tots els que treballem a l'Ajuntament de Cassà és millorar el benestar dels veïns de Cassà i intentar donar resposta a les necessitats reals que ens traslladeu.

 

La vocació de servei i les ganes de ser propers és el que ens fa tirar endavant. 

 

Esperem que gaudiu del Nadal a Cassà i que tingueu un feliç any 2018!

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H