Plant-for-the-planet organitza a Can Vilallonga de Cassà la primera Acadèmia per formar nous Ambaixadors per la Justícia Climàtica

2017-11 plantfortheplanetAquest dissabte 11 de novembre ha tingut lloc la primera Acadèmia de la Fundació Plant-for-the-Planet emmarcada dins el projecte impulsat per la Fundació i el Consorci de les Gavarres que pretén crear una xarxa d'ambaixadors per la justícia climàtica a les Gavarres.

L’Acadèmia s’ha dut a terme a les instal·lacions de Can Vilallonga de Cassà de la Selva que gestiona el Consorci de les Gavarres i que ha posat a la disposició de la Fundació Plant-for-the-Planet per tal de poder desenvolupar l’activitat on hi han participat una cinquantena de nens i nenes, alumnes dels centres d’educació primària i secundaria de Llagostera i Cassà de la Selva.

La fundació internacional Plant-for-the-Planet i el Consorci de les Gavarres van signar el passat mes de febrer un conveni de col·laboració per crear la Xarxa d'Ambaixadors per la Justícia Climàtica de les Gavarres. Es tracta d'un projecte territorial que s'uneix al grup de joves que ja formen actualment la Xarxa d'Ambaixadors per la Justícia Climàtica de Plant-for-the-Planet a nivell estatal, els quals lluiten contra el canvi climàtic a partir d'un pla d'accions concretes i de formar nous joves amb mentalitat ecològica i sostenible.

La col·laboració establerta amb el Consorci de les Gavarres preveu celebrar diverses jornades, anomenades Acadèmies, on hi participin joves procedents dels 20 municipis circumdants del Massís de les Gavarres.

Els primers municipis que s’hi han adherit són Cassà de la Selva i Llagostera fent una aportació de 2.000 euros cadascun.

Els alcaldes de Cassà de la Selva, Martí Vallés i de Llagostera, Fermí Santamaria, han valorat molt positivament el projecte on hi participen alumnes de tots els centres educatius de primària i secundària d’ambdós municipis i es preveu que pugui tenir continuïtat en el temps.

El director de la fundació Plant-for-the-Plantet Espanya, Jordi Juanós, ha destacat que "volem fer d'aquest projecte de les Gavarres una prova pilot per exportar-lo a altres punts del país i del món".

L’activitat ha finalitxat amb la plantada de seixanta arbres. 

 

SOBRE LES ACADÈMIES FORMATIVES

Les Acadèmies de Plant-for-the-Planet són jornades formatives de 6 hores en forma de taller que inclou diverses activitats teòriques i pràctiques amb l'objectiu d'introduir els participants en la lluita contra el canvi climàtic i ensenyar-los com esdevenir líders en la causa. Al final de les acadèmies els participants fan una plantació d'arbres, contribuint així a l'objectiu de la fundació Plant-for-the-Planet d'arribar a plantar un bilió d'arbres per contribuir a la millora del medi ambient.

La fundació Plant-for-the-Planet difon el seu missatge a través de la Xarxa d'Ambaixadors per la Justícia Climàtica, iniciativa pionera en la lluita contra el canvi climàtic a Espanya creada per joves ambaixadors educats amb mentalitat ecològica i sostenible, per lluitar contra el canvi climàtic.

L'objectiu de la xarxa és aconseguir que joves de tot el món treballin per a solucionar el canvi climàtic a partir del pla de 3 punts que estableix la fundació Plant-for-the-Planet: reduir les emissions de gasos de l'efecte hivernacle, mantenir l'escalfament global del planeta per sota dels 2ºC i plantar 1 bilió d'arbres en tot el món, ja que els arbres absorbeixen milions de tones de CO2. El projecte ja ha plantat més de 14.000 milions d'arbres arreu del món.

 

LA FUNDACIÓ PLANT-FOR-THE-PLANET

El projecte Plant-for-the-Planet va ser ideat el 2007 per un nen alemany anomenat Felix Finkbeiner quan tenia 9 anys després de realitzar un treball a l'escola sobre com la crisi climàtica afectava el planeta. Com a proposta per lluitar contra aquest problema a Finkbeiner li va sorgir la idea que tots els nens del món poguessin plantar un milió d'arbres en els seus països per contribuir a netejar l'aire.

La fundació Plant-for-the-Planet és present avui en diferents ciutats catalanes com Lleida, Barcelona i Girona; i espanyoles com Madrid, Saragossa o Murcia, amb més de 24 Acadèmies celebrades i 1.500 joves espanyols ambaixadors per la Justícia Climàtica.

 

EL CONSORCI DE LES GAVARRES

El Consorci de les Gavarres és un ens creat el novembre de 1998 amb l'objectiu de protegir i gestionar l'Espai d'Interès Natural (EIN) de les Gavarres. Els objectius del consorci són la protecció, restauració i millora del patrimoni natural i cultural del massís de les Gavarres, promoure el desenvolupament local que millori les condicions de vida de la població de l'espai natural, basat en l'aprofitament sostenible dels recursos naturals, l'ordenació de las activitats lúdiques i fomentar l'educació ambiental i la investigació científica.

 

SOBRE LA XARXA D'AMBAIXADORS PER LA JUSTÍCIA CLIMÀTICA

La Xarxa d'Ambaixadors per la Justícia Climàtica de Plant-for-the-Planet té com a objectiu principal aconseguir que joves de tot el món treballin per solucionar el canvi climàtic a partir de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle, mantenir l'escalfament global del planeta per sota dels 2ºC i plantar 1 bilió d'arbres arreu del món. A dia d'avui, el projecte ja ha plantat més de 14.000 milions d'arbres.

Amb seu a Suïssa i presència consolidada a Alemanya i Mèxic, el projecte de la Xarxa d'Ambaixadors per la Justícia Climàtica va arribar a Espanya el 2014.

El 2015 es va planificar el projecte nivell nacional i en 2016 va començar la implantació al territori espanyol a partir de l'organització de jornades formatives, anomenades Acadèmies, amb la col·laboració d'organismes i entitats locals com ajuntaments i/o empreses privades.

Actualment la fundació Plant-for-the-Planet té presència a diferents ciutats de Catalunya, Madrid, les Canàries, Andalusia, Aragó, amb més duna vintena d'Acadèmies celebrades i 1.500 nens espanyols ambaixadors de la Justícia Climàtica. 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H