Es constitueix una xarxa solidària d'ajuda als refugiats

Aquesta setmana s’ha constituït a Cassà de la Selva una xarxa solidària d’ajuda als refugiats integrada per una desena de persones que hi han volgut formar part a títol individual. L’objectiu d’aquesta iniciativa és disposar d’una eina per actuar des de la societat civil en cas d’emergència, ja sigui per la crisi dels refugiats de la Mediterrània o per altres situacions complexes que puguin venir més endavant.

L’Àrea de Ciutadania de l’Ajuntament de Cassà disposa dels contactes dels ciutadans que integren la xarxa i hi establirà comunicació en cas que sigui necessari. L’acció que s’ha dut a terme fins a dia d’avui ha estat una reunió inicial de contacte per presentar la xarxa i les possibles actuacions que es poden fer al poble per respondre a la crisi dels refugiats de la Mediterrània. També s’ha acordat organitzar una fira d’entitats amb l’objectiu de recollir fons destinats a atendre les necessitats d’acollida dels possibles refugiats que arribin a Cassà.

Segons indicacions de la Direcció General per a la Immigració, els tècnics dels plans d’acollida han d’estar preparats per gestionar l’arribada dels refugiats als municipis. En total es preveu que arribin entre 3.000 i 5.000 refugiats a Barcelona entre desembre i gener. Aproximadament durant un mes aquestes persones seran ateses a un centre de la capital catalana i, seguidament, es distribuiran territorialment.

VULL FORMAR PART DE LA XARXA SOLIDÀRIA D'AJUDA ALS REFUGIATS

Els interessats a formar part de la xarxa de voluntaris de Cassà s’han de dirigir al Punt d’Acollida Local de l’Espai Jove l’Escorxador obert al públic de dilluns a divendres de 9 a 14 h i situat al carrer Enric Coris, 11. També poden contactar amb la tècnica local de ciutadania, Maite Irazola, a través del telèfon 972 46 00 11 o el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..