Primera reunió per a la creació del Consell de la Gent Gran a Cassà

2023 07 19 Consell Gent GranLa Regidoria de Gent Gran va iniciar ahir el procés de creació del Consell de la Gent Gran de Cassà de la Selva, amb la celebració de la primera reunió informativa a la qual van assistir unes 30 persones, que van poder exposar les seves propostes i també els seus dubtes. Entre els assistents i les assistentes a la reunió, podem destacar la presència de les representants de la junta del Casal de Jubilats, l'exalcalde Martí Vallès, antics regidors i persones jubilades molt vinculades a entitats i associacions del poble i que són referents per a la gent d'una certa edat a Cassà.

També és molt destacable l'interès que la creació d'aquest consell ha aixecat entre les veïnes i els veïns del poble en general, ja que aquest consell, com va afirmar la regidora de la gent gran, Ester Ayala, ha de ser un organisme vinculat a l'ajuntament però independent de qualsevol ideologia política o govern local, que neix per quedar-se i complir amb la seva funció principal que és representar a la gent gran de Cassà, sigui qui sigui que governi en un futur el poble. També va remarcar que igual que existeixen els consells de l'esport o d'educació, no té sentit que un poble gran com Cassà, on més d'un 20% de la població està jubilada, no existeixi aquest consell i menys ara que tenim una regidoria específica de gent gran.

El representant de Cassà al Consell Consultiu de la Gent Gran del Consell Comarcal del Gironès, Jordi Presas, va explicar que els objectius principals han de ser detectar i treballar en les necessitats de les persones de més de cinquanta-cinc anys, per poder-les oferir eines i recursos que permetin afrontar un envelliment actiu a partir d'aquesta edat. Va explicar que a Cassà ja comptem amb molts recursos i equipaments (casal, residencia, regidories d'afers socials i ara de gent gran) però que hem de fer un pas més enllà i treballar des d'aquest consell fer visibles i buscar solucions a problemàtiques actuals com són la soledat no desitjada o la bretxa digital. Presas va afirmar que cal cercar recursos i assessorament per a la gent gran per afrontar la pobresa energètica a l'hivern, que ningú passi fred és primordial, però que molta gent no té maneres de demanar ajudes o accedir a recursos perquè són difícils de sol·licitar per la complexitat del sistema informàtic. L'accés a una mobilitat segura pels carrers tant per a les persones autònomes, però també per a les que necessiten fer-ho amb cadires de rodes i altres vehicles petits de motor, va ser un altre tema que es va debatre.

També és destacable la presència de les representants de la junta de govern del Casal de Jubilats, les quals van manifestar que des del Casal s'està treballant en un nou model de casal adaptat als temps actuals, oferint noves activitats que resultin interessants per la seva temàtica, com ara cursos d'idiomes, informàtica, ioga, estiraments, tallers i pròximament també s'oferiran excursions culturals. Van comentar que, a partir de la tardor, el Casal té previst canvis importants relacionats amb el servei de bar. La junta considera que pot ajudar a reactivar l'activitat quotidiana que l'entitat va perdre a causa de la Pandèmia. Totes i tots els presents van estar d'acord que l'espai del Casal s'ha d'aprofitar més i s'ha d'obrir a més gent i que això s'aconseguirà amb una oferta variada, atractiva i interessant que compleixi amb les expectatives i els interessos d'un grup més ampli de persones, que no s'arriba ara. També, tothom va estar d'acord que el Casal i el Consell de la Gent es poden complementar perfectament i que si treballen en benefici de la gent gran de Cassà es poden aconseguir grans coses.

Es va acordar que, a partir d'aquest moment es començaran els tràmits administratius per donar d'alta el Consell per part de l'ajuntament i que es tornarà a convocar una nova reunió al setembre per revisar la proposta de reglament que es proposi des de l'Ajuntament.

Esteu tots i totes convidats i convidades a assistir a la pròxima reunió. Us anirem informant!

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H