• Cassà de la Selva

    Cassà de la Selva

L’Ajuntament de Cassà de la Selva, mitjançant el desplegament del Pla local d’Acollida, treballa des de fa uns anys en col·laboració amb les entitats i associacions de persones immigrades que resideixen al poble. Aquesta col·laboració s’ha traduït en accions diverses -suport a projectes de cooperació amb els països d’origen, viatges de coneixement al lloc de procedència d’aquestes persones, organització d’actes festius i de sensibilització intercultural– que han fomentat la convivència i cohesió social al municipi i han propiciat el desenvolupament d’una línia de treball comunitari estretament vinculada a la participació i implicació del col·lectiu de nouvinguts. La iniciativa que presentem ara és fruit de la tasca esmentada.

 

 

  

 

L’associació Malidin, que congrega la majoria de persones de Mali residents a Cassà de la Selva, i l’Àrea de Ciutadania de l’Ajuntament han organitzat per als dies 5, 6 i 7 de setembre la visita i actuació musical al poble de l’Oumou Sangaré, una de les cantants més famoses i respectades del continent africà. La presència entre nosaltres d’aquesta artista és important per a ambdues parts perquè l’Oumou és un referent cultural africà i actualment és una de les veus més representatives i reivindicatives de la lluita pels drets de les dones d’aquest continent.

 

En aquest sentit, i per tal de donar la rellevància institucional que aquesta visita es mereix, l’Ajuntament oferirà una recepció a l’Oumou Sangaré el divendres dia 5 de setembre, a les 18 h, a la Sala de Plens del consistori.

 

A l'acte hi assistiran Xavier Bosch, Director General per a la Immigració; Fina Saurina, Coordinadora Territorial de l’ICD a Girona; el Cònsul Honorari de Mali a Barcelona i representants de totes les associacions d’immigrants de Cassà de la Selva.