Acte de concentració en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès de Cassà

UcrainaAvui ha tingut lloc l'acte de concentració en suport al poble ucraïnès davant l'ajuntament.

A l'acte han assistit l'alcade i els regidors i regidores de l'ajuntament de Cassà a més de molts cassanencs i cassanenques.

La regidora, Núria Salvans ha presentat l'acte i ha pronunciat unes paraules en favor de la pau, i per visibilitzar el suport al poble ucraïnès. Tot seguit ha llegit la "Declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya sobre el conflicte a Ucraïna".

Després d'escoltar el Cant dels Ocells, la Solomiya Yurkiv, una cassanenca d'origen ucraïnès també s'ha sumat a l'acte, participant en els parlaments  i finalment ha demanat un minut de silenci per acabar l'acte.

Solomiya, que fa 17 anys que viu a Catalunya, ha explicat que abans d'esclatar la guerra, feia setmanes que escoltavem amenaces, però no pensaven que en ple segle XXI, passes això en el seu país. Finalment, el dia 24 a les 6 del matí, la seva mare la va despertar entre mil llàgrimes a dir-li: "Solomiya desperta, estan bombardejant Ucraïna".

També ha volgut destacar que: "Avui és el sisè dia de la invasió. Putin es pensava que entre un i quatre dies envairia Ucraïna, i no senyors/es, així no és. Pensava que els nostres militars podrien amb nosaltres, i efectivament, així no és. Els nostres militars segueixen en peu i els russos no s'ho esperaven. I la pregunta que tothom es fa és; com pot ser que un país com Rússia, no pot amb nosaltres?, perquè tenim una cosa al nostre ADN que es diu patriotisme i amor per la nostra terra"

Actualitzem els productes per a la campanya de recollida de material d'ajuda humanitària que es transportarà a les zones de conflicte i que es destinarà a les persones que han hagut de fugir dels seus habitatges a causa de la guerra d’Ucraïna

Els productes més necessaris són:

 • Medicaments i material sanitari
 • Compreses, tampons, bolquers i sabons
 • Alimentació en llaunes o sobres de llarga durada
 • Alimentació per a nadons
 • Aigua
 • Cascos
 • Sacs per dormir
 • Mantes
 • Llanternes
 • Piles
 • Guants, bufandes i roba d’abric

El material, de moment, és recollirà fins aquest divendres, 4 de març,  de 9 a 15 h a l’Ajuntament de Cassà, a la Rambla Onze de Setembre, i de les 15 a 19 h al local de Càritas, a la travessera del Passeig Vilaret, de Cassà de la Selva.

 

 

 

Declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya sobre el conflicte a Ucraïna

Davant l’increment de les hostilitats a les regions ucraïneses de la part oriental del Donbàs, l’entrada de tropes de l’exèrcit de Rússia a Lugansk i Donetsk, l’escalada bèl·lica entre l’OTAN i Rússia, l’amenaça de guerra oberta a Ucraïna i la seva possible extensió en l’àmbit regional, manifestem:

La disputa entre Rússia i Ucraïna és un conflicte polièdric en el qual els aspectes històrics, culturals, geopolítics i econòmics es creuen en un escenari d’enfrontament entre dues potències mundials, Rússia i l’OTAN. Aquesta gran complexitat requereix una responsabilitat de la mateixa dimensió a l’hora de trobar-hi una sortida pacífica, no només per part dels actors directament implicats sinó que també de tots els que poden tenir un paper destacat, en especial per la Unió Europea,per tal de generar espais de negociació, cooperació i acord.

El trencament de la política de blocs que va representar la caiguda del mur de Berlín el 1989,i el consegüent pas d’un ordre mundial bipolar a un de multipolar, donava l’oportunitat a entomar els processos d’emancipació nacional i la resolució pacífica dels conflictes des del diàleg, la cooperació i el multilateralisme. En aquest sentit, creiem que alinear-se amb un bloc militar no contribueix a enfortir aquesta voluntat de resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogada. Al contrari, augmenta el perill d’una guerra que ara ja torna a sacsejar Europa.

La societat catalana està compromesa amb la pau i amb la resolució noviolenta dels conflictes, tal com va mostrar de manera massiva les campanyes de solidaritat amb Bòsnia davant del conflicte dels Balcans ara fa 30 anys, de les manifestacions de la Plataforma Aturem la Guerra ara fa vint anys davant de la Guerra d’Iraq, o de les mobilitzacions d’ara fa cinc anys a favor de l’acollida de refugiats derivada de la crisi humanitària provocada per la Guerra de Síria.

Per aquesta raó, i donant resposta a aquest anhel, des del municipalisme solidari creiem que cal contribuir a desescalar el conflicte i apostar per la desmilitarització de la zona i per l’establiment d’un diàleg enfocat a la construcció de pau. A dia d’avui, la seguretat i el lliure exercici de drets de la població civil està en perill, una situació que s’agreujarà molt més amb l’existència d’un conflicte bèl·lic obert, un fet que generarà de ben segur migracions forçades que caldrà atendre, violència contra la població civil i una crisi humanitària al cor d’Europa. Per tot això apel·lem a la comunitat internacional, en especial a la Unió Europea, a adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania de la regió.

Telèfons d'interès

 • Cassà Jove 669 166 000
 • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
 • Esports (zona esportiva) 972 461 527
 • Promoció Econòmica 972 462 821
 • Ràdio Cassà 972 463 777
 • Serveis Socials 972 460 851
 • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H