Cassà de la Selva no tolera les agressions sexistes

Cassà de la Selva no tolera les agressions sexistesAmb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les Dones, l’alcalde Robert Mundet i la regidora Núria Salvans han destapat els tres senyals que s’han instal·lat a les diferents entrades del municipi amb el missatge: “Cassà de la Selva no tolera les agressions sexistes”.

Aquest acte respon a que avui, 25 de novembre, és el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les Dones, i des del consistori s’ha volgut portar a terme aquesta acció de sensibilització vers aquesta problemàtica social que persisteix en una societat patriarcal, que es resisteix a perdre l’statu quo que situa a les dones en una posició desigualtat.

Núria Salvans, regidora de Serveis Socials, Salut i Ciutadania, << Amb el missatge de “Cassà de la Selva no tolera les agressions sexistes” a les entrades del municipi, volem recordar i treballar per aquesta problemàtica cada dia, no només el 25N>>

Aquest migdia, davant l’ajuntament de Cassà de la Selva, també s’ha convocat una concentració de rebuig a la violència de masclista, on es llegirà el Manifest consensuat per totes les diputacions, la Generalitat i les entitats municipalistes.

L’Ajuntament de Cassà  es vol dirigir a totes aquelles dones i nenes que han patit o pateixen violència, i per aquest motiu les encoratgem a denunciar-ho. És evident, que encara ara, es fa imprescindible seguir treballant conjuntament i coordinadament amb la implicació de totes les administracions i agents socials per l’eradicació de totes les violències masclistes, en l’àmbit de parella, exparella o en l’àmbit familiar, laboral, social i comunitari, i que han estat tradicionalment menys visibilitzades, com ara l’assetjament sexual, els matrimonis forçats i la mutilació genital femenina. Hi ha diferents associacions, entitats i grups feministes que treballen per garantir la vida digna de totes.

I com diu el final del manifest, un missatge per als homes que esteu en contra d’aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que us en feu responsables i hi intervingueu.

Per últim: als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat.

Finalitzem amb un missatge de reconeixement a la força, el coratge i la valentia de les dones, de les supervivents,  de les que han estat assassinades, de les que han trencat el silenci i de les que lluiten dia a dia per fer-ho. No esteu soles.

60 anys de l’assassinat de les germanes Mirabal

Avui fa 60 anys que varen ser assassinades les germanes Mirabal a la República Dominicana, mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats. Aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència en el moviment feminista i popular de la República Dominicana. Per això el 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència  de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà, l’any 1981.  El 1999, l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

 

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H