Cassà de la Selva acull aquest dissabte la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” juntament amb l’Institut de Cassà

donacio sangLa Llar de Jubilats de Cassà acollirà aquest dissabte, de 17 a 21 hores, una jornada de donació de sang en el marc de la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’.

Aquesta és la primera vegada que participen en aquesta localitat i ho fan conjuntament amb l’Institut de Cassà, on els alumnes de 2on d’ESO han fet una campanya de comunicació. Juntament amb Cassà, un total de 28 municipis se sumen a aquesta iniciativa solidària que busca aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa, època en què baixen les reserves.

Tant el bombers del parc de Cassà com els alumnes de l’Institut de Cassà estaran tota la tarda a la plaça de la Coma animant a la donació de sang i fent activitats diverses per la mainada.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.