El Ple aprova l’ordenança reguladora de les mesures aplicables en situació de sequera

BANAquest vespre s’ha aprovat l’ordenança que regula l’aplicació de les mesures extraordinàries en situació de sequera al municipi.

Aquestes mesures inclouen les limitacions en els usos de l’aigua, la reducció de les dotacions d’aigua tant per a usos domèstics com a altres usos, la reducció de la pressió a la xarxa d’abastament d’aigua, possibles talls temporals al subministrament a més de la intensificació de les tasques de control de consums, en col·laboració amb les empreses subministradores.

L’ordenança a més, detalla i classifica les infraccions que es puguin donar en funció de la gravetat i les possibles sancions aplicables.

Les infraccions es classifiquen en lleus, greus o molt greus.

a) Son infraccions lleus, les accions u omissions que vulnerin les mesures descrites en l’article anterior, quan s’hagi acordat la limitació o la prohibició en l’ús d’aigua potable següents:

 1. Omplir o reomplir piscines d’una superfície menor de 10 metres quadrats.
 2. Regar jardins, zones verdes i horts, d’una superfície menor de 200 metres quadrats.
 3. Rentar vehicles o barques fora d’establiments comercials, amb les excepcions establertes en el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera.
 4. Neteja de carrers, vials, sendes, voreres, aparadors, clavegueram, paviments, façanes i similars.
 5. Utilitzar l’aigua per l’eliminació de pols i partícules en suspensió.
 6. Omplir estanys, bases, llacs i rius artificials, fonts ornamentals i altres elements d’ús estètic o lúdic de l’aigua d’una superfície menor de 10 metres quadrats.
 7. Incomplir les limitacions de fonts sense tancament automàtic.
 8. Incomplir les limitacions que apliquen a granges.
 9. El consum excessiu d’aigua en cas de estar limitat per a ús domèstic.
 10. El consum excessiu d’aigua potable de xarxa en cas d’estar limitat per altres usos, sempre que no excedeixi un 10% del límit fixat.
 11. Sostracció no autoritzada d’aigua potable del servei
 12. Accions que interfereixin amb el servei d’abastament municipal, com ara, vandalisme, furts, alteració de comptadors, ús de l’aigua per a usos no inclosos en el contracte, sempre que l’afectació sobre el servei d’abastament i el seu control afecti únicament l’escomesa.
 13. Qualsevol altre acció que suposi l’incompliment de les limitacions fixades en aquesta ordenança que no estigui explícitament considerada com a infracció greu o molt greu.
 14. Destinar aigua apta per al consum humà per a altres usos.

b) Son infraccions greus, les accions u omissions que vulnerin les mesures i limitacions descrites en l’article anterior, quan s’hagi acordat la limitació o la prohibició en l’ús d’aigua potable següents:

 1. Omplir o reomplir piscines d’una superfície igual o superior a 10 metres quadrats i inferior a 30 metres quadrats.
 2. Regar jardins, zones verdes, i horts, d’una superfície igual o superior a 200 metres quadrats i inferior a 500 metres quadrats.
 3. Mantenir en funcionament fonts ornamentals i altres elements d’ús estètic o lúdic de l’aigua.
 4. Omplir estanys, bases, llacs i cursos d’aigua artificials d’una superfície igual o superior a 10 metres quadrats i inferior a 30 metres quadrats.
 5. El consum excessiu d’aigua en cas d’estar limitat per a ús domèstic sempre que excedeixi entre un 10% i un 25% del llindar establert.
 6. El consum excessiu d’aigua potable de xarxa en cas d’estar limitat per altres usos diferent al domèstic, sempre que excedeixi entre un 10% i un 25% del límit fixat
 7. Accions que interfereixin amb el servei d’abastament municipal, com ara, vandalisme, furts, alteració de comptadors, ús de l’aigua per a usos no inclosos en el contracte, sempre que l’afectació sobre el servei d’abastament i el seu control afecti a la xarxa de distribució d’aigua potable.
 8. No presentar els plans de reducció de consum requerits per l’Ajuntament o incomplir les seves previsions.
 9. Destinar aigua apta per al consum humà per a altres usos quan s'activi l'escenari d’emergència.

c) Son infraccions molt greus, les accions u omissions que suposin una infracció descrita en l’article anterior, quan s’hagi acordat la limitació o la prohibició en l’ús d’aigua potable següents:

 1. Omplir o reomplir piscines d’una superfície igual o superior a 30 metres quadrats.
 2. Mantenir en funcionament un establiment de neteja de vehicles que no disposi de sistema de recirculació de l’aigua.
 3. Subministrar aigua amb camions cisterna o altre tipus de vehicle per una activitat que no estigui permesa en aquesta Ordenança.
 4. Mantenir en funcionament activitats comercials que donen serveis no permesos en aquesta Ordenança.
 5. Regar jardins, zones verdes, i horts, d’una superfície igual o superior a 500 metres.
 6. Omplir estanys, bases, llacs i rius artificials d’una superfície igual o superior a 30 metres quadrats.
 7. El consum excessiu d’aigua en cas de estar limitat per a ús domèstic sempre que excedeixi en més d’un 25% del llindar establert.
 8. El consum excessiu d’aigua potable de la xarxa en cas d’estar limitat per altres usos, sempre que excedeixi en més d’un 25% del límit fixat
 9. Accions que interfereixin amb el servei d’abastament municipal, com ara, vandalisme, furts, alteració de comptadors, ús de l’aigua per a usos no inclosos en el contracte, sempre que l’afectació sobre el servei d’abastament i el seu control afecti a la xarxa de subministrament en alta.
 10. Obstaculitzar o desatendre els requeriments de l’Alcaldia en relació a la adopció de les mesures contemplades en aquesta ordenança.
 11. Sostracció no autoritzada de l’aigua potable del servei.

Pel que fa a les sancions aquestes detallen multes en funció de la gravetat de les infraccions:

a) Infraccions lleus: fins a 750 euros

b) Infraccions greus: de 751 fins a 1.500 euros

c) Infraccions molt greus: de 1.501 fins a 3.000 euros.

Telèfons d'interès

 • Cassà Jove 669 166 000
 • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
 • Esports (zona esportiva) 972 461 527
 • Promoció Econòmica 972 462 821
 • Ràdio Cassà 972 463 777
 • Serveis Socials 972 460 851
 • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H