Cassà aprova el pressupost més gran de la seva història incrementant els recursos en neteja, manteniment de la via pública i promoció del comerç local

2023 12 21 Pressupostos Cassà 2024El ple aprova un pressupost de pràcticament 16 milions d'euros pel 2024, un 16,42% més que el 2023, sent el pressupost més gran que ha aprovat la corporació en tota la seva història.

El pressupost de l'any 2024 que ha aprovat l'Ajuntament de Cassà centra els esforços en els següents àmbits:
El primer, l'esforç en la priorització de les despeses, que ha permès congelar la majoria d'impostos i taxes com és el cas de l'IBI tant urbà com rural que ha quedat congelat.
L'increment de recursos disponibles s'explica per l'increment de les subvencions que rep l'Ajuntament de Cassà de l'Estat, la Diputació i la Generalitat.

En segon lloc, l'increment de recursos es destina principalment a l'increment del cost de la gestió dels residus derivat del tancament de l'abocador de Solius. En aquest sentit, es preveu la implantació del sistema de recollida porta a porta per tal de millorar el reciclatge i eliminar les àrees de contenidors del municipi.

Així mateix, s'incrementen els recursos i el personal de la brigada municipal per reforçar la neteja i el manteniment de la via pública, es consoliden les 4 places creades al setembre d'auxiliars de neteja i manteniment, es dota una nova plaça de jardiner, i es creen dues noves places a la brigada municipal per millorar-ne la capacitat de resposta.
També incrementen els recursos previstos per a la neteja viària.

En aquest sentit, l'alcalde Pau Presas destaca: "Amb aquest pressupost seguim augmentant els recursos per tenir un poble més net i en condicions, per tal d'aconseguir que amb la col·laboració de tots els cassanencs i cassanenques quan sortim al carrer tinguem un poble agradable."

El pressupost de l'any 2024 preveu també la instal·lació de pràcticament 600 plaques solars a diversos edificis municipals que generaran suficient energia per cobrir el 20% del consum de l'Ajuntament de Cassà.
A l'aposta per l'estalvi energètic també si sumen diverses iniciatives encaminades a l'estalvi d'aigua, amb els recursos per la construcció d'un nou vas d'expansió a la piscina coberta per tal de disminuir el consum d'aigua d'aquest equipament i reutilitzar el màxim d'aigua possible.

Una de les principals novetats d'aquest pressupost és també la creació d'una nova línia d'ajudes, dotada en 60.000 €, per incentivar l'obertura de nous comerços i activitats al centre del poble.

A més de la previsió de nous esdeveniments comercials per potenciar el comerç local i les activitats al llarg de tot l'any a Cassà de la Selva.

El pressupost preveu diverses inversions, com la climatització de la primera planta de la residència geriàtrica, la pavimentació de camins veïnals, el manteniment i neteja de les rieres municipals, o la rehabilitació d'alguns habitatges municipals per destinar-los a finalitats socials.
El pressupost també preveu la creació de l'Oficina d'Atenció a la Gent Gran de Cassà.

Podeu veure més informació més detallada del pressupost aquí.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H