Celebració de Ple municipal extraordinari, el 2 de febrer de 2023, a les 19 h

2023 02 02 Ple MunicipalAquest Ple extraordinari està íntegrament dedicat a l’aprovació de diferent documentació relativa a la nova concessió del servei d'aigua potable i del sanejament de Cassà de la Selva, que es licitarà properament. En primer lloc, i com és preceptiu, s’ha d’aprovar  l'estudi de viabilitat de la concessió que indica els trets fonamentals del contracte i les necessitats d'inversió que es preveuen al llarg de deu anys. Tot seguit, es proposen un a un, les diverses inversions que es desprenen de l'estudi.

1.- Aprovació de l'estudi de viabilitat de la concessió del servei d'aigua potable i del sanejament de Cassà de la Selva.

Se sotmet a informació pública l'estudi de viabilitat de la concessió de serveis per al nou servei d'abastament d'aigua i clavegueram del municipi de Cassà de la Selva. L'Estudi contempla les característiques del contracte i les necessitats d'inversió. També preveu unes inversions de més de 492.000 €, per reformar part de les xarxes de clavegueram i pluvials, renovació de comptadors i millora d’elements.

L'informe assenyala que la gestió s’ha de fer de manera indirecta, a través d'un contracte de Concessió de Serveis, per 10 anys.

2.- Aprovació de la memòria valorada de legalització de les instal·lacions de la xarxa d'abastament d'aigua potable.

Amb relació a l’estudi de viabilitat, hi ha dues instal·lacions de la xarxa d'abastament d'aigua potable que disposen de productes químics perillosos. Es proposa construir una zona de càrrega i descàrrega impermeable perquè qualsevol vessament accidental sigui conduït mitjançant un pendent adequat fins a un dipòsit de recollida, evitant així que arribi a una via o llera pública en la "Central Verneda" i el "Dipòsit Nou", per un valor de més de 12 mil euros.

3.- Aprovació inicial del "Projecte executiu per la Impermeabilització de dos vasos del dipòsit vell de Cassà de la Selva, i la reparació d'altres defectes existents a les instal·lacions".

Igual que el punt anterior, se sotmet a aprovació una altra inversió. La proposta consisteix en la protecció i impermeabilització dels paraments del dipòsit, tant interiors com exteriors, així com el sanejament i protecció dels elements metàl·lics. Per millorar l'accessibilitat s'ha previst disposar escales homologades a tots els accessos i realitzar un reordenament dels elements en alguns punts per disposar d'espai suficient. Finalment, es disposaran elements de seguretat tals com línies de vida, llums d'emergència i bandes d'espuma per evitar cops.

El pressupost és de 84.934,40 €. Aquest punt contempla l'aprovació inicial i sotmetre a informació pública el projecte durant trenta dies hàbils.

4.- Aprovació inicial del "Projecte constructiu de renovació de la xarxa de pluvials del carrer Peralada".

Una altra inversió és la completa remodelació de tota la xarxa de pluvials existent al carrer Peralada. L'objectiu del projecte és dissenyar, descriure i valorar les obres de renovació de la xarxa de pluvials existent seguint els criteris que proposa el Pla Director d'Aigües Pluvials de Cassà de la Selva, per tal d'augmentar la seva capacitat i que hi puguin circular els cabals descrits en el mateix Pla Director. El pressupost és de 303.984,82 €. Aquest punt contempla l'aprovació inicial i sotmetre a informació pública el projecte durant trenta dies hàbils.

5.- Aprovació inicial del "Projecte executiu de reforma del clavegueram del carrer Pompeu Fabra"

Aquesta altra inversió consisteix a reformar la xarxa de clavegueram del carrer Pompeu Fabra, en el tram entre el carrer Ramon Llull i el carrer de Músic Coll, per tal d'assolir un bon funcionament de la mateixa i evitar futurs problemes d’inundació en períodes de fortes pluges. Es preveu la substitució de la canonada existent de clavegueram per una nova canonada de diàmetre superior i l'execució d'una nova canonada de pluvials pel mig de la calçada del carrer Pompeu Fabra que reculli les aigües de les escomeses existents i els diferents embornals també existents a mantenir. El pressupost de contracte és de 106.604,41 €. Aquest punt contempla l'aprovació inicial i sotmetre a informació pública el projecte durant trenta dies hàbils.

6.- Aprovació inicial del "Projecte executiu de reforma del clavegueram del carrer Cervantes, cantonada amb la plaça de la Font de Can Tolosà".

El darrer punt d'aquest Ple extraordinari, es proposen les obres necessàries per millorar la xarxa existent de les aigües pluvials en el carrer Cervantes cantonada Plaça Font de Can Tolosà, per tal de millorar la seva capacitat hidràulica, eliminar dos abocaments d'aigües residuals a la xarxa de pluvials i reduir l'entrada d'aigües blanques a la xarxa de residuals en cas de pluja. El pressupost de contracte és de 70.670,23 €. Aquest punt contempla l'aprovació inicial i sotmetre a informació pública el projecte durant trenta dies hàbils.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H