La presentació del llibre "Cassà vota" reuneix a tots els alcaldes en democràcia a Cassà

2021 12 12 cassa vota presentació


Avui ha tingut lloc la presentació del llibre "Cassà vota", crònica de la democràcia local a Cassà de la Selva (1979-2021).

L'acte ha reunit a tots els alcaldes i l'alcadessa que han passat pel consistori cassanenc desde la transició a l'abril de 1979. Començant per la Maria Dolors Godoy, que va ser la primera alcaldessa en democràcia i la primera dona en ocupar aquest càrrec, seguida per la resta dels alcaldes, Josep Maria Dausà, Antoni Baulida, Carles Casanova, Enric Bagué, Martí Vallès i l'alcalde actual, Robert Mundet. La presentació del llibre ha anat a càrrec dels seus autors: Joan Carles Codolà, Eduard Casabó i Xavier Casabó i també han participat en Joaquim Nadal, com a autor del pròleg i Pau Presas, com a Vicepresident de la Diputació de Girona.

Robert Mundet,  ha tancat les intervencions representant al consistori actual i ha fet entrega d'una insígnia amb la façana de Can Nadal als seus predecessors en el càrrec, com a símbol i agraïment de la feina feta per cadascun d'ells al poble de Cassà.

El llibre, del que els seus autors diuen que és una crònica d'històries narrada pels seus propis protagonistes, a la vegada fa el recorregut de la història recent de Cassà. A través de fets històrics, documentació i retalls de premsa, a més de les experiències explicades en primera persona, dibuixen la trajectòria de la política municipal i dels canvis que han vist créixer i evolucionar Cassà, i com s'ha desenvolupat adaptant-se als canvis socials i econòmics.

La crònica de la política municipal dins el consistori transcorre en paral·lel a la història local, passant per les mobilitzacions veïnals i l'activitat associativa que ha caracteritzat el nostre municipi en els darrers 42 anys.