Cassà posa en marxa la xarxa gratuïta WIFI4EU a diferents espais públics del municipi

2021 11 23 wifi4euFa uns dies que s'ha posat en marxa la xarxa WIFI4EU a Cassà de la Selva. Una xarxa wifi d’alta velocitat (30 Mbps) a escala europea, que facilita l’accés a internet de forma gratuïta i sense haver-se de registrar. Està pensada per donar servei en llocs on hi hagi molta afluència de públic, com poden ser esdeveniments esportius, carril bici, centres escolars, etc.

On tenim wifi a Cassà

Cassà de la Selva ha instal·lat diferents punts d’accés per donar servei i cobrir el màxim de zones i espais públics possibles. Els llocs on podeu disposar d'aquesta xarxa:

Instal·lacions exteriors: Parc de l’estació i Vies Verdes, Pavelló Polivalent Municipal, Can Trinxeria, plaça de la Coma, camp de Fultbol, i les zones d’autocaravanes, de la Llar d’Infants (plaça Xesco Boix) i del parc dels Bombers.

Instal·lacions interiors: En els tres pavellons municipals, a la Sala Galà i al teatre de la Sala Centre Recreatiu.  

Per identificar els espais del municipi on es podrà gaudir de la connexió, l’Ajuntament col·locarà unes plaques identificatives amb el símbol WIFI4EU.

Com connectar-nos?

El sistema de connexió serà molt fàcil. Només caldrà seleccionar la xarxa que ens sortirà en el telèfon mòbil, tauleta o pc, i acceptar les condicions d’ús. Tots els punts d’accés tindran el mateix APN i la connexió serà automàtica en arribar o entrar a qualsevol d’aquestes zones.

Manteniment i finançament

El desplegament d’aquesta xarxa l’ha realitzat l’empresa Sintelec, que va guanyar la licitació pública que es va fer a Cassà de la Selva.  El finançament està cobert per fons de la UE amb un import de 15.000 euros per municipi beneficiari de la subvenció.
L’Ajuntament es fa càrrec de la instal·lació i manteniment dels punts elèctrics i la fibra que alimenta aquesta xarxa WIFI. S’ha desplegat una xarxa WIMAX per connectar els diferents nodes de tot el municipi.