On i com anar a votar el 14F

ELECCIONSEl proper diumenge 14 de febrer se celebren les eleccions al Parlament de Catalunya. Seguint  les recomanacions del PROCICAT, Cassà de la Selva ha decidit concentrar les nou meses en un espai únic, ampli i de fàcil accés com és el Pavelló Polivalent de Cassà. 

Des de l'Ajuntament és vol recordar que es treballa perquè la votació sigui segura.  S’estan prenent moltes mesures de seguretat, totes aprovades pel Procicat, i és important que la ciutadania en sigui ben conscient.

 

Entrada i distribució de les meses

Les 9 meses que habitualment estan repartides a diferents llocs del municipi, es concentraran totes al Pavelló Polivalent.  Hi haurà una entrada única, per la porta principal del pavelló i a partir d’allà, hi haurà les meses habituals de l’Escola Puig d’Arques, Escorxador, Sala Galà, Sala La Coma i Estació.  D’aquesta manera les persones que vagin a votar, identificaran fàcilment les seves meses.

Distàncies i sortida

Les meses dels habituals col·legis, estaran separades amb més distància de seguretat que marquen la normativa actual. Una vegada s’hagi votat, la sortida serà per una porta diferent a la de l’entrada, evitant creuar-se amb les persones que entren.

Desplaçament al Pavelló

L’Ajuntament ha posat en marxa un servei de taxi gratuït per facilitar a les persones grans i amb mobilitat reduïda el transport fins a Pavelló Polivalent. Aquest servei té previst recollir les persones en el seu domicili, portar-les fins al Pavelló Polivalent i retornar-les a casa seva.

Per apuntar-se cal trucar a la Policia Local, al 972 46 10 69,  o enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. indicant el nom, telèfon de contacte i domicili. Per sol·licitar aquest servei hi ha temps  fins al divendres dia 12 a les 15 h. El mateix divendres s’organitzaran els horaris i és trucarà per indicar l’hora aproximada de la recollida.

El servei de taxi, tindrà totes les mesures higièniques necessàries i es desinfectarà després de cada servei.

Identificació de les meses

Les diferents meses electorals, estaran indicades en el exterior del pavelló i també a dins per colors, segons el col·legi electoral que li toca votar a cada persona.

 • Color blau, Escola Puig d’Arques
 • Color taronja, Escorxador
 • Color gris, Sala Galà
 • Color groc, Sala la Coma
 • Color verd, Estació

Consells i mesures per la votació

 • És aconsellable portar la papereta i el sobre de votació des de casa.
 • Dins el pavelló hi haurà diverses taules amb les paperetes i els sobres.
 • Serà obligatori l’ús de la mascareta en tot moment, excepte en els casos que puntualment pugui ser incompatible amb la identificació de les persones o per raons de seguretat o d’impossibilitat d’ús per patologies dels electors.
 • Es prendrà la temperatura a l’entrar al Col·legi Electoral i en cas de tenir una temperatura superior a 37.5 ºC, s’aconsellarà votar a partir de les 19 h.
 • Hi haurà gel hidroalcohòlic a les taules de paperetes, cabines etc.
 • Es programaran serveis de neteja i desinfecció abans, durant i després de la jornada electoral, pactats tècnicament amb l’autoritat sanitària.

S’ha fet una distribució de les franges horàries d’acord amb la situació sanitària actual, que no són d’obligat compliment, però sí s’aconsella de respectar-les per tal de evitar aglomeracions i barreja de persones de diferents col·lectius.

 • De 09 a 12 h - Els col·lectius de risc, especialment gent gran o amb malalties cròniques.
 • De 12 a 19 h - Els votants no pertanyents als col·lectius de risc o en quarantena.
 • De 19 a 20 h - Els col·lectiu de persones en quarantena, contagiats, contactes estrets i sospitosos.