Noves mesures laborals i allargament de l’estat d’alarma

Des de la publicació d'avui en el BOE,  es prorroga l’estat d’alarma fins al 26 d’abril en els termes que establia el Reial Decret 463/2020 de març i comunicat pel Consell de Ministres del passat 7 d’abril.

A partir del dilluns, tot i que a Catalunya serà dimarts, ja que dilluns és festa, les empreses podran continuar desenvolupant la seva activitat laboral.
Els treballadors es podran desplaçar als seus centres de treball i sempre hauran de contemplar les mesures d’allunyament personal i protecció sanitària. 
Les empreses hauran de promoure el teletreball en tots els casos que sigui possible.
També segueix suspesa tota activitat educativa presencial.

Al comerç es prorroga la suspensió de l’obertura al públic dels locals i establiments detallistes, amb l’excepció dels que es relacionen a continuació: establiments comercials detallistes d’alimentació, begudes, productes i bens de primera necessitat, establiments farmacèutics, mèdics, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, premsa i papereria, combustible per a l’automoció, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per a animals de companyia, comerç per Internet, telefònic o correspondència, tintoreries i bugaderies. Se suspèn qualsevol altra activitat o establiment que l'autoritat competent consideri que pot suposar un risc de contagi. El temps de permanència en els establiments oberts haurà de ser l’estrictament necessari per a l’adquisició d’aliments i productes de primera necessitat i no s’hi podran consumir productes. S’evitaran aglomeracions i es controlarà que consumidors i empleats mantenen la distància de seguretat.

Continuen les restriccions de la resta de serveis i establiments, activitats d’hostaleria i restauració, llocs de culte i cerimònies.
El transport de viatgers i mercaderies continua restringit com fins ara i es recomana evitar el transport públic. Es permet l’entrega a domicili de mercaderies i de restauració.

La resta de serveis essencials continuen la seva prestació què es contemplava al RD 463/2020: Serveis sanitaris, energia i productes derivats del petroli, administració de justícia i personal relacionat, administració pública, seguretat pública i privada, serveis d’emergència, acollida de refugiats i immigrants, projectes de recerca relacionats amb la Covid-19, serveis funeraris, atenció sanitària a animals, venda i distribució de premsa, serveis financers, bancaris i d’assegurances, serveis de telecomunicacions i informàtics, atenció a víctimes de violència de gènere, serveis de neteja, manteniment, tractament de residus, abastiment d’aigua, serveis meteorològics, servei postal i importació de material sanitari, incloent-hi empreses de logística, transport, emmagatzematge, trànsit duaner, i en general corredors sanitaris.

Recordeu que només es pot sortir de casa per:

  • Adquirir aliments i productes farmacèutics de primera necessitat.
  • Rebre assistència als centres sanitaris, en cas que sigui necessari.
  • Desplaçar-se al lloc de treball contemplant les normes de distància i higiene si és dintre d’un vehicle.
  • Anar a entitats financeres i asseguradores.
  • Atendre i cuidar a menors d’edat, persones grans i altres persones vulnerables.
  • Altres causes de força major, situacions de necessitat o activitats similars que quedin justificades.

 

 

 

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H