Es posa a la venda el llibre Cassà de la Selva Desaparegut

Per aquest Sant Jordi de confinament es posa a la venda el llibre Cassà de la Selva Desaparegut editat per l’editorial Efadós, amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Cassà de la Selva.

Al llarg de les pàgines del llibre iniciem un viatge nostàlgic a través de les imatges que ens mostrarà la gran transformació del territori cassanenc i de la seva gent al llarg dels anys. Algunes de les imatges són inèdites i d’altres ja s’han convertit en imatges icòniques de la població, i totes ells ens despertaran una gran diversitat de sentiments. Manllevant les paraules del pròleg escrit per  Joaquim Nadal, director de l’Institut de recerca en Patrimoni Cultural i Universitat de Girona: “Cada memòria personal actua damunt de les imatges d’aquest llibre amb un ressort singular. Quina tecla es dispara a cada imatge que veiem?. Que ens evoca?. Quins sentiments ens desperta?. Quines emocions descobrim en el rebost de la nostra memòria?.”

El llibre està estructurat en tres capítols: en el primer capítol es visita el Cassà més antic, aquell que encerclava el terme parroquial per mitjà de carrers estrets i sinuosos; en el segon capítol es mostra la transformació del  paisatge urbà, amb l’aparició dels carrers amples i rectes, les rambles i els passejo; mentre que en el tercer capítol es fa un canvi de registre i es recullen imatges evocadores, tendríssimes i espectaculars dels veïnats de Cassà.

L’editorial Efadós va ser l’editora de llibre l’Abans de Cassà i de la col·lecció Catalunya Desapareguda, de la qual aquest llibre en forma part i que compta amb més de quaranta títols publicats. La selecció de les imatges i els textos d’aquest llibre de memòria gràfica han estat realitzats per l’arxivera municipal, Dolors Grau.