Es posa a la venda el llibre Cassà de la Selva Desaparegut

Per aquest Sant Jordi de confinament es posa a la venda el llibre Cassà de la Selva Desaparegut editat per l’editorial Efadós, amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Cassà de la Selva.

Al llarg de les pàgines del llibre iniciem un viatge nostàlgic a través de les imatges que ens mostrarà la gran transformació del territori cassanenc i de la seva gent al llarg dels anys. Algunes de les imatges són inèdites i d’altres ja s’han convertit en imatges icòniques de la població, i totes ells ens despertaran una gran diversitat de sentiments. Manllevant les paraules del pròleg escrit per  Joaquim Nadal, director de l’Institut de recerca en Patrimoni Cultural i Universitat de Girona: “Cada memòria personal actua damunt de les imatges d’aquest llibre amb un ressort singular. Quina tecla es dispara a cada imatge que veiem?. Que ens evoca?. Quins sentiments ens desperta?. Quines emocions descobrim en el rebost de la nostra memòria?.”

El llibre està estructurat en tres capítols: en el primer capítol es visita el Cassà més antic, aquell que encerclava el terme parroquial per mitjà de carrers estrets i sinuosos; en el segon capítol es mostra la transformació del  paisatge urbà, amb l’aparició dels carrers amples i rectes, les rambles i els passejo; mentre que en el tercer capítol es fa un canvi de registre i es recullen imatges evocadores, tendríssimes i espectaculars dels veïnats de Cassà.

L’editorial Efadós va ser l’editora de llibre l’Abans de Cassà i de la col·lecció Catalunya Desapareguda, de la qual aquest llibre en forma part i que compta amb més de quaranta títols publicats. La selecció de les imatges i els textos d’aquest llibre de memòria gràfica han estat realitzats per l’arxivera municipal, Dolors Grau.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H