El 13 de maig s’inicia la preinscripció escolar per al curs 2020-2021

El Departament d’Educació ha anunciat que el proper dimecres 13 de maig s’iniciarà el període de preinscripció escolar dels ensenyaments gratuïts i obligatoris (segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria), que s’allargarà fins al divendres 22 de maig. En el cas de la Llar d’Infants Municipal Taps, la preinscripció es durà a terme, també, en aquestes mateixes dates.

 

Pel que fa a la resta d’ensenyaments no universitaris en què és competent el Departament d’Educació (cicles formatius, batxillerats, formació d’adults, etc.), tindran un calendari diferent de preinscripció i matrícula que s’anirà concretant en les properes setmanes. En aquest sentit, ja s’ha establert els períodes de preinscripció per al batxillerat, que serà del 27 de maig al 3 de juny, per als cicles de grau mitjà, del 2 al 8 de juny, i, finalment, per als cicles formatius de grau superior, del 10 al 17 de juny.

Enguany, tenint en compte la crisi sanitària que estem vivint i per tal de poder desenvolupar amb les màximes garanties de seguretat la preinscripció escolar, el Departament d’Educació adoptarà una sèrie de mesures: 

  • Generalització del procediment telemàtic en la preinscripció escolar i en la matrícula. La presentació de sol·licituds, de documentació i de reclamacions es farà de forma no presencial, utilitzant formularis telemàtics i el correu electrònic.  D’aquesta manera, el procediment de preinscripció telemàtica s’haurà de realitzar de la següent manera: 
    • S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre escollit en primera opció i queda substituïda pel formulari virtual disponible a partir del proper dimecres, dia 13 de maig, a la pàgina web . En aquesta mateixa pàgina, a més,  es podrà consultar el calendari de les diferents fases de la preinscripció. Posteriorment, s’haurà d’enviar el resguard de la sol·licitud i la documentació necessària (escanejada o fotografiada) a través d’un correu electrònic a la bústia oficial del centre sol·licitat en primera opció. Un cop fets aquesta passos, la preinscripció es considerarà formalitzada. El centre ha de contestar aquest correu justificant la recepció de la sol·licitud per tal que la família sol·licitant en tingui constància. En aquest sentit, cal tenir present que el període per presentar el resguard i la documentació finalitza un dia més tard que el període de presentació de sol·licituds.
      En el cas de la Llar d’Infants Municipal Taps, la preinscripció telemàtica es farà a través de la sol·licitud que es troba a la pròpia pàgina web de la llar

  • Implantació d’un sistema de cita prèvia extraordinari per la presentació física de les sol·licituds i les matrícules en els centres educatius. Per als casos excepcionals en què a la família li sigui impossible dur a terme els tràmits de forma no presencial, s’ofereix la possibilitat de concertar una cita prèvia al centre escolar escollit en primera opció per tal que aquest pugui donar-li el suport requerit. Aquesta atenció presencial només es podrà desenvolupar al llarg de la segona setmana de preinscripció escolar (del 19 al 22 de maig). La cita prèvia es demanarà a través del web o bé a través del telèfon o correu electrònic del centre educatiu escollit, que es pot trobar a la pàgina web corresponent.
    En el cas de la Llar d’Infants Municipal Taps la cita prèvia es demanarà només per correu electrònic o per telèfon.

  • Consulta telemàtica dels resultats del procés. Les publicacions dels resultats del procés de preinscripció es podran consultar per internet a les pàgines web dels diversos centres educatius.

  • Mesures preventives als centres educatius. Els titulars dels centres educatius, per tal de mitigar el risc de contagi, adoptaran diverses mesures preventives per als treballadors i treballadores i per a les persones que accedeixin als centres a realitzar la preinscripció escolar. 

També us adjuntem una guia amb informació bàsica dels centres educatius de Cassà de la Selva on podreu consultar les característiques i els serveis bàsics que cada centre ofereix. Finalment, en cas de tenir dubtes o per qualsevol altra consulta relacionada amb les preinscripcions escolars, podeu escriure un correu electrònic a l’àrea d’Educació del municipi (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) amb la vostra demanda i un telèfon de contacte. La tècnica es posarà en contacte amb vosaltres per resoldre la vostra qüestió.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H