S’aprova el nou pla local de joventut que pretén fomentar les habilitats per la vida, l’ocupació, la formació i la comunicació

El ple de Cassà ha aprovat aquest vespre el pla local de joventut del 2017 al 2020. El document, que recull les principals polítiques juvenils destinades a un 21% de la població, estableix com a eixos de treball l’ocupació, la formació, les habilitats per la vida i la comunicació, els quatre grans àmbits que s’han considerat prioritaris segons l’estudi de la realitat juvenil de Cassà realitzat durant el 2016 i que ha comptat amb la col·laboració de professionals, tècnics, joves i entitats.

Les principals novetats que es desenvoluparan l’any vinent en matèria de joventut serà la remodelació de l’Espai Jove l’Escorxador que se li donarà un aire més modern i renovat, i on s’incorporarà un dinamitzador juvenil que serà la persona de referència de tots els joves del municipi. La funcionalitat de l’espai també es reorientarà ja que oferirà atenció i formació als joves.

L’element més destacat del nou pla local de joventut fa referència a les actuacions adreçades a la millora de les habilitats per la vida. Segons ha explicat la regidora de Joventut, Txell Rabionet, “s’ha detectat que molts joves es troben en situació de desmotivació i frustació per la dificultat d’accedir al món laboral i per això s’ha prioritzat el treball de l’autoestima i les habilitats personals combinat amb accions formatives i els serveis d’inserció ocupacional.” A través d’aquestes activitats es vol promoure habilitats interpersonals i de comunicació; habilitats per a la presa de decisions i el pensament crític; i habilitats d’afrontament i gestió d’un mateix.

Un altre dels canvis serà la incorporació de noves actuacions de comunicació com la creació d’un Punt d’Informació Juvenil 2.0 a través del servei de missatgeria instantània de whatsapp, un concurs d’Instagram o una campanya sota el títol ‘Coneixes Cassà Jove?’.

Per tal de dur a terme les actuacions establertes al pla local de joventut es crearà durant els propers anys la Taula Cassà Jove, integrada per tots els agents socials implicats en la vida dels joves, tan de diferents àrees de l’Ajuntament, com d’altres serveis municipals o entitats.

 

EN MARXA DOS SERVEIS PER PROMOURE L'OCUPACIÓ I LA FORMACIÓ JUVENIL

Aquest mes de novembre s’han posat en marxa dos serveis destacats per promoure l’ocupació i la formació juvenil. Primerament, s’ha ampliat el servei d’assessorament de Garantia Juvenil que s’ofereix cada dimecres de 10 a 14 h. També ha començat el programa Reactiva’t, un servei d’acompanyament socioeducatiu per a joves de més de 16 anys per tal de facilitar-los l’accés al mercat de treball o a formacions. Els 15 joves beneficiaris d’aquest projecte reben atenció individualitzada i participen a tallers de fusteria; fotografia i multimèdia; creixement personal i relació amb l’entorn.

 

2016-11 trenpetitACORD PER FER MÉS VISIBLE EL TREN PETIT DEL CARRER SANT MARTÍ

El ple de novembre ha aprovat un conveni a través del qual la locumotora i els vagons del tren petit situats actualment al carrer Sant Martí, es restauraran i es mouran al carrer Marçal de Trinxeria. La principal novetat és que es podrà visitar un dissabte al matí de cada mes, a banda d’altres ocasions que l’Ajuntament consideri oportunes. D’aquesta manera es donarà més visibilitat a un dels principals punts d’interès de la ruta del suro a la vila de Cassà.  

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H