S'aproven les ordenances fiscals de l'any 2017

2016-10 pleoctubre dijousEl consistori cassanenc va celebrar el dijous al vespre el ple de les ordenances fiscals (consulta el llistat complert de tots els acords) i va aprovar les modificacions amb els vots a favor d’ERC i l’abstenció dels regidors convergents. Les ordenances de l’any vinent inclouen diverses bonificacions de caire social i d’altres per revitalitzar el nucli històric, l’activitat econòmica i l’ocupació.

Amb les modificacions aprovades, l’any vinent hi haurà descomptes a les taxes de clavegueram i escombraries per jubilats, famílies nombroses i monoparentals. També s’establirà una nova tarifa social en la taxa del subministrament d’aigua en funció de la renda familiar disponible, equivalent a la taxa reduïda per pensionistes. Referent a l’IBI, la bonificació augmentarà del 20 al 25% i s’inclourà un descompte del 30% per als propietaris que cedeixin els habitatges a la borsa de lloguer social i s’ocupin efectivament.

Segons va explicar el regidor d’Hisenda, Pau Presas, “utilitzem les ordenances com una eina per incentivar que els joves i la majoria de les activitats econòmiques es quedin a Cassà”. En aquesta línia, el ple de dijous també va aprovar una bonificació del 60% de l’IBI durant 4 anys per als immobles del barri vell on es comenci una activitat econòmica, comercial o cultural, així com una rebaixa del 95% de l’impost de construccions per als que comencin una obra en aquesta zona. Per fomentar que els joves es quedin a viure al poble, s’ha incorporat una bonificació del 50% de l’impost de construccions per a joves o parelles de menys de 35 anys que facin obres de nova construcció, rehabilitin o reformin llars perquè sigui la seva residència habitual. També s’ha incorporat la bonificació del 2,5% de l’Impost d’Activitats Econòmiques per cada nou contracte indefinit realitzat per empreses del municipi.

El ple de la corporació també va aprovar altres bonificacions per incentivar pràctiques de respecte al medi ambient.

 

CONVENI DE COL·LABORACIÓ I DESENVOLUPAMENT LOCAL

El ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat el conveni de col·laboració i desenvolupament local amb els municipis veïns. Segons ha explicat l’Alcalde Martí Vallès l’objectiu és “establir sinergies i beneficiar-nos dels serveis i activitats que tots els pobles propers fan.” El conveni es firmarà properament amb Llambilles, Sant Andreu Salou, Caldes de Malavella i Campllong.

 

RENOVACIÓ DEL PARC DE CONTENIDORS

En aquest ple també es va aprovar, amb els vots a favor d’ERC i l’abstenció dels regidors de CIU, la renovació d’alguns punts de recollida selectiva actuals i l’augment dels punts de recollida selectiva existents, especialment pel que fa als contenidors d’envasos. Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Joan Cañigueral, els nous contenidors funcionaran amb un sistema de càrrega lateral, que permetrà obtenir un pesatge individual de cada contenidor en el moment de la recollida, cosa que permetrà calcular exactament les tones de residus reciclats i el cànon que el consistori ha de percebre com a compensació.

 

MOCIÓ DE SUPORT ALS REPRESENTANTS INSTITUCIONALS PER DEFENSAR EL PROCÉS DEMOCRÀTIC DE CATALUNYA 

Els dos grups municipals de la corporació van aprovar per unanimitat una moció de suport per als representants que defensen el procés democràtic de Catalunya, especialment per a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha rebut darrerament una querella criminal de la Fiscalia Superior de Catalunya per haver permès la votació de les conclusions de la Comissió d’estudi del Procés Constituent. 

 

Consulta el llistat amb el resum de tots els acords

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H