El PROCICAT aprova limitar a sis persones les reunions socials per reduir els contagis per COVID
També decideix no tancar els parcs infantils però sí recomanar pautes d’ús d’aquests espais per a famílies i administracions locals
El comitè de direcció del Pla PROCICAT, a proposta del comitè tècnic, ha aprovat aquest matí la proposta dels Departaments de Salut i Interior de limitar les reunions socials, tant en l’àmbit públic com privat, a un màxim de sis persones a tot el país, i no 10 com fins ara. La limitació, que no s’aplica a persones convivents, té com a objectiu reduir el nombre de contagis per COVID, que majoritàriament ara es donen en l’àmbit interfamiliar i en l’entorn social més proper. En coherència amb aquesta mesura, escau també limitar a sis el nombre de persones que poden ocupar una taula o agrupacions de taules en els establiments d’hoteleria i restauració, tant en espais interiors com en terrasses.
D’altra banda, aquest òrgan interdepartamental ha decidit per ara no tancar els parcs infantils, però sí considera necessari reforçar les pautes per a les famílies per a fer-ne un ús correcte, i alhora els elements de control per part de les administracions públiques locals.
En aquest sentit, el PROCICAT considera que els parcs infantils constitueixen un espai d’esbarjo beneficiós per als infants, però per contra, el seu ús suposa un risc de contagi de la COVID-19, especialment per presentar superfícies de contacte freqüent elevat, per fer coincidir infants de grups de convivència estable diferents, i per la dificultat per mantenir les distàncies i aglomeracions en els espais d’ús compartit simultani. A més, l’òrgan constata que, sovint, la presència d’adults a càrrec dels infants no es fa mantenint les distàncies de seguretat i comporta aglomeracions en l’entorn.
Pel que fa a les pautes per a les famílies, el PROCICAT recorda que cal un ús racional dels parcs infantils per fer un ús segur i per evitar aglomeracions, de manera que no s’hi accedeixi si ja hi ha un nombre important d’infants en aquell moment. També proposa limitar el temps d’ús a un període inferior a l’habitual i buscar activitats i jocs d’esbarjo alternatius a l’ús de gronxadors o tobogans. Com sempre, cal que els infants practiquin la higiene de mans abans d’accedir-hi i també de forma freqüent mentre en fan ús. A més, és convenient mantenir una distància de seguretat interpersonal amb els infants d’altres grups de convivència per evitar el contacte físic, especialment en els accessos als equipaments. Per últim -i a banda de fer ús obligatori de la mascareta a partir dels 6 anys inclosos i si és possible entre els 3 i 5 anys-, es recomana que un únic adult acompanyi als infants, per reduir el nombre de persones, així com no seure als bancs a l’interior dels parcs infantils per evitar sobreocupació de l’espai.