Consells en cas de sospita o d’ocupacions d’habitatges
A causa de les ocupacions que hi ha hagut darrerament en el municipi, des de l’Ajuntament de Cassà es vol informar de quins consells es poden seguir per evitar ocupacions i què cal fer si se sospita que algú ha entrat a un habitatge.
En casos d’intent d’ocupació, la immediatesa en la denuncia a la Policia Local és bàsica per intentar frenar-ho a temps.
Els avisos d’una ocupació en menys de 48 hores sempre que la persona pugui demostrar que aquell habitatge és seu, facilita molt la feina a la Policia Local.
En cas que en menys de 48 hores no es pugui demostrar la propietat de l’habitatge, la Policia Local farà els tràmits necessaris per denunciar l’ocupació de l’habitatge intentant identificar els ocupes i fer arribar la denuncia al jutjat.
És molt important no actuar mai pels vostres propis mitjans, ja que segons la llei, passaríeu a convertir-vos, immediatament, en delinqüents cometent un delicte que pot comportar penes de presó.
Prendre accions pel vostre compte, o simplement no fer res al respecte, en molts casos és el problema més gran de convivència que pot haver-hi dins d'una comunitat.
El propietari de l’habitatge ha de prendre mesures per prevenir l’ocupació
- Cal informar els veïns o a la comunitat conforme l’habitatge queda deshabitat.
- S’aconsella donar de baixa els subministraments d’electricitat, gas i aigua.
- És important fer un tancament de seguretat de portes i finestres per evitar que puguin entrar de forma fàcil a l’habitatge.
- La correspondència cal recollir-la de forma regular per no donar imatge d’abandonament.
- Instal·lar un sistema d’alarma o de videovigilància anti-ocupacions.
La ciutadania pot col·laborar en cas de sospita
- En cas de detectat que un habitatge ha estat ocupat, cal informar immediatament a la Policia Local, 972 46 10 69 o dirigir-se al carrer de la Pau, 60.
- També s’ha d’informar als veïns o a la presidència de la comunitat de propietaris, quan se sospita que pot haver-hi una ocupació il·legal