20 estudiants d’aeronàutica de diferents països visiten Can Vilallonga amb l’ICSuro per aprendre les possibilitats del suro a l’espai

2021 10 26 visita can vilallongaLa visita, de 5 dies, s’emmarca en el projecte Erasmus+ EcoCORK

Vint estudiants d’aeronàutica de màster i doctorat de Turquia, Portugal, Polònia i Lituània visiten aquesta setmana la Fundació Institut Català del Suro de Palafrugell en el marc del projecte EcoCORK d’un programa Erasmus+ per desenvolupar compostos de suro sostenibles i respectuosos amb el medi ambient per aplicacions aeroespacials.

Durant cinc dies, començant aquest dilluns, els integrants del projecte entraran en contacte amb el món surer amb diverses activitats com una visita al Museu del Suro de Palafrugell, una excursió als boscos d’alzina surera de Cassà de la Selva per conèixer de primera mà el material o una visita a la Fàbrica Francisco Oller S. A. per veure com es treballa. Completaran l’experiència amb diverses sessions formatives que aniran a càrrec dels tècnics de la Fundació Institut Català del Suro.

A Can Vilallonga els han rebut l'alcalde, Robert Mundet i el regidor de Promoció Econòmica, Joan Casabó que els hi han donat la benvinguda i els hi han explicat la vinculació i la història del suro al municipi.

La formació de l’alumnat seguirà durant els propers dos anys amb la visita a la seu de la resta de socis universitaris del projecte.

Què és ECOCORK?

S’està desenvolupant la ciència dels materials i les principals indústries com l’aeroespacial i l’automoció aprofiten les tecnologies d’avantguarda en les seves aplicacions. Com que el mercat exigeix ​​materials lleugers juntament amb una resistència superior, els materials destaquen com a substitutius dels aliatges metàl·lics. Les empreses líders, especialment en el sector aeroespacial, inverteixen en suro. No obstant això, hi ha una manca de recursos humans al camp, ja que els plans d’estudis dels programes d’enginyeria se centren en aspectes tècnics en lloc d’incloure els efectes ambientals dels materials d’enginyeria.

ECOCORK té com a objectiu desenvolupar eines educatives per crear consciència ecològica en la fabricació de compostos de suro, així com a ajudar entendre la importància dels compostos naturals “eco-friendly” en matèria de sostenibilitat per a productes aeroespacials. Els socis desenvoluparan un esquema educatiu i el projecte es desenvoluparà amb investigadors de l’àmbit universitari.

El soci industrial, ACC, contribuirà a la preparació de programes de formació sobre sostenibilitat i petjada de carboni de productes de suro. Dins d’aquest àmbit d’associació estratègica, hi haurà un pont establert des de la terra natal del suro (Portugal i Espanya) a l’Europa de l’Est, on s’han pagat grans quantitats d’inversions per a aplicacions Aeroespacials.

Hi participen: Eskisehir Osmangazi Universitesi, Universidade de Aveiro, Politechnika Wroclawska, Amorim Cork Composites SA, Vilniaus Gedimino Technikos Universitetas i la Fundació Institut Català del Suro.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H

window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-RDGW10X535');