Nova estació meteorològica de Cassà amb més dades consultables
Cassà de la Selva ha estrenat una nova estació meteorològica amb més sensors, més informació i actualitzacions automàtiques per conèixer tota la informació del temps actual, la predicció de pòl·lens i espores per a la propera setmana, accés a diferents mapes i un arxiu amb gràfiques per veure l’evolució de les dades meteorològiques.
Tota aquesta informació, està publicada en la pàgina web de cassa.cat/meteo. Aquesta pàgina, que s’ha redissenyat per afegir-hi la nova informació, podem consultar-hi:
- La temperatura actual, amb la màxima i mínima, la pluja diària i la intensitat de la pluja, l’acumulació d’aigua de la tempesta actual, en cas que duri més d’un dia, i les dades de la darrera tempesta.
- També disposa del sensor d’humitat, baròmetre i l’anemòmetre per conèixer les dades del vent, amb les ràfegues més fortes des darrers minuts.
- També hi trobem la radiació solar actual, mesurada en watts per hora, i que ens indica les dades d’energia acumulada per metre quadrat i dia.
- I una altra dada important és l’índex ultraviolat que segons el Servei Meteorològic de Catalunya, és una mesura de la intensitat de la radiació ultraviolada (UV) a la superfície terrestre tenint en compte els efectes eritemàtics (de cremada) que produeix sobre la pell humana. Els valors de l’UVI resumits en cinc categories, indiquen que com més elevat sigui el valor de l’índex, major és el potencial de la radiació per produir danys a la pell i els ulls i menor és el temps necessari perquè es produeixi. Baix: entre 0 i 2. Moderat: entre 3 i 5. Alt: entre 6 i 7. Molt alt: entre 8 i 10. Extrem: més de 10.
- A la pàgina principal, la web també disposa de la predicció general de Cassà de la Selva, segons Meteocat, i un apartat per conèixer valors màxims i mínims del dia, mes i any en curs.
Mapes d’interès
En un dels apartats de la web tenim accés a diferents mapes del Servei Meteorològic de Catalunya, i que podem veure de forma fàcil la predicció general, la darrera imatge del radar, els avisos i alertes per les tempestes actuals i previstos, la predicció de perill d’incendis forestals i també es pot consultar el mapa amb el Pla Alfa, elaborat diàriament des del Departament d’Interior de la Generalitat.
Predicció de pòl·lens
Des de l’Ajuntament fa uns anys ja es va iniciar una col·laboració amb el PIA, Punt Informació Aerobiològica de la Unitat de Botànica de la Universitat Autònoma de Barcelona, que analitza i publica el contingut de pòl·lens i espores de fongs a l'aire des de les diferents estacions que disposen a Catalunya. En aquesta apartat, es poden consultar les previsions de diversos taxons tant de pòl·lens com d’espores, que recullen de l’estació de Girona.
Arxiu de dades històriques
En el lloc web, hi ha un darrer apartat on es poden consultar totes les dades històriques d’aquesta estació. Recordem la recollida de dades de forma digital, es va començar l’any 2018, i durant aquest anys s’ha anat perfeccionant i millorant la recollida de dades i els sensors de l’estació, oferint actualment molta més precisió i fiabilitat.
Ens aquesta apartat, també s’han incorporat unes gràfiques ens les que podem veure l’evolució dels diferents valors que mostra l’estació. Aquestes dades les podem consultar per dia, mes o per any. Primer ens mostra els valors màxims i mínims de cada sensor, i a sota, a les gràfiques, poder veure els valors que s’han registrat.