La societat hiperritualitzada dins del cicle de conferències de l'Arxiu Municipal, I després de la guerra, què?
El dissabte 12 de març tindrà lloc la conferència titulada La societat hiperritualitzada dins del cicle de conferències de l'Arxiu Municipal, I després de la guerra, què? a l'espai del Casal de Jubilats.
Després de la Guerra Civil 1936-1939 s’experimentà una tendència involutiva que consistí en tornar a situar el fet religiós al centre de la vida de pobles i ciutats per convertir-se en un instrument de control social. La societat hiperritualitzada dels anys de Postguerra permet reflexionar sobre un fenomen amb tradició històrica i ramificacions diverses a nivell internacional, molt útil per contextualitzar l’emergència de l’anticlericalisme i la iconoclàstia contra les institucions eclesiàstiques en certs moments històrics.
El conferenciant d'aquest mes és Josep Maymí, doctor en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Autònoma de Barcelona. Josep Maymí ha col·laborat en diferents accions de l'Arxiu Municipal de Cassà de la Selva, ha estat l'autor del llibre Josep Dalmàs, un model de gestió política, que va editar l'Ajuntament de Cassà dins la col·lecció Manuel Tolosà i va ser també l'autor de la gènesi de l'arxiu sonor de l'Arxiu Municipal de Cassà de la Selva, mitjançant una compilació d'entrevistes a cassanencs.