L’Adaptació tecnològica de l’Ajuntament de Cassà durant la pandèmia
L'Ajuntament de Cassà, des de les àrees de Comunicació i Cultura, i amb l'inici de la pandèmia es van adaptar per treballar segons les noves necessitats, oferint alternatives als actes presencials.
Des de l'estat d'alarma i amb la prohibició de fer actes multitudinaris, es va creure necessari no paralitzar la cultura, i seguir oferint exposicions, presentacions d'actes i entregues de premis, encara que fos de forma virtual.
Per oferir aquests actes i permetre una interacció amb els artistes guanyadors de premis i participants, l'Ajuntament de Cassà ha adquirit tres nous sistemes.
El primer és una plataforma virtual d'exposicions. El primer tastet d’exposició online va ser el Sant Jordi i a partir d’aquí diferents ajuntaments s’han interessat en formar part d’aquesta plataforma. En aquells moments va estar l’única manera d’organitzar una exposició, però serà un bon complement de la feina per les exposicions que es fan en el municipi.
El segon és un software per a la realització tècnica d'activitats del teatre. Aquest programa, permet fer la realització de l’acte, combinant enregistraments previs, videotrucades en directe i la possibilitat d'emetre per internet en alta definició tot que es veu a la sala.
El tercer és un sistema propi d'streaming de vídeo que combinat amb l'anterior, permet emetre els actes en directe a través d'internet sense dependre de les limitacions tècniques d'algunes plataformes públiques.
Aquests sistemes ja s'han utilitzat per emetre La Festa a Casa, amb el Cassà es vesteix de música, el Ball dels Gegants, el Berenar Electrònic amb els Dj's locals, la gala de repartiment de premis del concurs de Colors sobre l'Asfalt, l’entrega de premis del Correlletres, els Premis Literaris de Cassà i els premis del Confinacurts que es van realitzar conjuntament amb el Cineclub 8 ½
L’streaming i el sotware del teatre, a petició del Consell Comarcal, també s’han utilitzat per emetre el Young Talent, concurs artístic per a joves del Gironès i que aquest any ha tingut la seu a Cassà de la Selva.
Aquestes activitats han tingut una gran acollida de públic. El dissabte de la festa major, es van superar els 1000 seguidors per dues hores d'emissió i la sessió dels dj's, va arribar a les 400 visites. La tecnologia, ha permès que diferents cassanencs i altres seguidors de les xarxes, podessin gaudir d'aquestes activitats amb visualitzacions de diferents llocs del món.
Les properes setmanes haurem d’anar definint les maneres de treballar i de donar respostes a una nova realitat. Això no vol dir que tot sigui virtual, sinó que la quantitat de públic participant estarà limitat, seguirem totes les mesures de seguretat i higiene, però continuarem treballant per oferir i fer arribar les activitats a tothom.