Una mica de tot per aquest cap de setmana cultural
Aquesta setmana us fem arribar propostes de contes infantils i adults de part de la Mireia Vallès, una cançó de ComSona?, una exposició del mon de la dansa i espectacles d’aquesta disciplina artística, una vermut musical confinat de Festa Major de Celrà, podcast que ens fan reflexionar sobre la convivència a casa durant aquests dies, sobre les dones i la cultura, també podrem escoltar audios d’artistes de la mà de la radio del MACBA, o visionar el D’A Film Festival, aquesta darrera proposta requereix pagament per algunes sessions i amb ofertes com a contrapartida, a la notícia trobareu alguna proposta més, desitgem que us puguin ser d’utilitat i que passeu una bona estona.
- Contes infantils i adults de l’actriu Mireia Vallès. El pelut i la Pelusa és el nou conte per infants de l’actriu Mireia Vallès.
- Cançó de ComSona? dedicada als avis.
Per gaudir d’aquest dia de la dansa confinat, diferents entitats han preparat material relacionat amb el món dels ballarins d’allò més interessant:
- Exposició virtual d’Història de la Dansa: El Romanticisme. Una època trencadora i alliberadora que ens ajuda a entendre l’evolució de la dansa. Què ho balleu a casa!
- Menú del Mercat de les Flors #noetdesballis. Aquest cap de setmana espectacles des del Mercat de les Flors de Marina Mascarell i Àngels Margarit.
- Festa Major de Celrà, confinada. Divendres 1 de maig, en streaming des del Terrat de La Fàbrica 12 h vermut musical amb Miquel Abras. Des de les xarxes socials de l’Ajuntament i Ràdio Celrà (107.7 FM i radiocelra.cat).
- Cicle Gaudí online segueix endavant! Aquests dies no podem anar a la cita mensual de l’Acadèmia de Cinema Català, però amb aquesta iniciativa els espectadors/es podran recuperar online els títols que han passat per les sales del Cicle i dialogar amb els seus creadors/es i actors/actrius protagonistes. La cita serà els propers dies 3, 4, 5 i 6 de maig amb "Els dies que vindran”, film guardonat amb diversos premis com els Gaudí a Millor pel·lícula, Millor actriu i Millor muntatge en la darrera edició dels Premis Gaudí. Des d'aquest diumenge 3 de maig i fins dimecres 6 a les 19 h es podrà llogar la pel·lícula a FilminCAT al seu preu habitual i rebre automàticament un mes de subscripció gratuïta a la plataforma. A les 19 h del dimarts 5 de maig es podrà dialogar amb Carlos Marques-Marcet, Maria Rodríguez Soto i David Verdaguer, director, actriu i actor protagonista d"Els dies que vindran" a través d'un Instagram Live al canal de l’Acadèmia @academiacinecat. #Gaudialsofa i #cinemacatalàdesdecasa.
- Una altra proposta cinematogràfica que també trobareu a Filmin és el D’A Film Festival, mireu i veureu coses molt interessants.
- Per animar aquests dies no t’oblidis del Festival Càntut. Recupera els repertoris de les cançons tradicionals amb els més grans de la família o un aprenentatge pels més petits.
- Tot seguit us proposem una selecció de podcast molt interessants per escolar aquests dies:
- Paraula de mestra Aquest podcast no és només per al món educatiu, sinó també per a pares i mares. La mestra Mariona Molina va començar a gravar-lo poc abans que esclatés la crisi del coronavirus amb la intenció d’explicar el dia a dia a la seva escola, experiència divertides i anècdotes amb què persones de dins i de fora els centres educatius s’hi poguessin sentir identificades. A l’episodi 3, per exemple, dona consells a les famílies per conviure amb els fills dins de casa totes les hores del dia.
- Dones i cultura Podcasts amb perspectiva de gènere aprofundeix en les dinàmiques masclistes del sistema cultural català de la mà de professionals del món de l’espectacle, de la gestió cultural, del periodisme i de la crítica, entre altres. Neus Molina, Júlia Barceló, Marta Domènech, Andrea Artero, Mar Medinyà i Glòria Soler, del col·lectiu Dones i Cultura, duen a terme un podcast obert a altres veus que tant es pot basar en l’actualitat com en la comparació històrica, per això hi podem sentir des de programes dedicats a com funcionen els concursos públics fins a un podcast sobre l’existència dels col·lectius no mixtes.
Ràdio Web MACBA El Museu d’Art Contemporani de Barcelona també ha sabut detectar la importància de les gravacions, i a través de la Ràdio Web MACBA publica podcasts així com també pistes de so relacionades amb obres, artistes i exposicions del centre. Bona part del seu contingut és en castellà o en anglès, però també compta amb àudios en català, sobretot en els anomenats “fons àudio” d’artistes, on hi sentim persones com Perejaume o Sandra Balcells.