L'equip d'educadors de Cassà participen al V Congrès de Serveis Socials Bàsics Especialitzats

2024 05 27 congrés serveis socialsEl passat dilluns, 27 de maig de 2024, les educadores David Marcos i Sílvia Juan del Servei Bàsic d’Atenció Social de Cassà de la Selva van participar al V Congrés de Serveis Socials Bàsics Especialitzats, amb el lema NAVEGAR (avançant) en els marges de la intervenció social, a la Taula Rodona: Per una intervenció preventiva o reactiva: perspectiva comunitària.

L'equip d'educadores de Cassà va parlar del projecte "Enfila't" que està funcionant des del novembre de 2023 al municipi.

Des dels Serveis Bàsics d’Atenció Social (SBAS) de Cassà de la Selva s’ha detectat que en els darrers anys han augmentat els indicadors de risc entre els/les joves del municipi. S’observen problemes relacionats amb l’autoestima, manca d’habilitats socials per establir relacions saludables entre iguals i presència d’una visió negativista del futur, donant peu a una gran desmotivació i un alt nivell de frustració vers la realitat que els envolta i en la construcció d’un projecte real de futur.

Davant d’aquesta realitat, des de SBAS es valora i s’aposta per crear alternatives d’oci més saludables, aprofitant els recursos disponibles del territori i optant per acompanyar al/la jove en el seu desenvolupament.

2024 05 27 congrés serveis socials2El projecte “Enfila’t” neix com a proposta d’activitat saludable amb perspectiva comunitària per tal de practicar una disciplina esportiva que està molt lligada a l’activitat de carrer i que pot ajudar als joves a sentir-se millor i allunyar-se d’hàbits nocius, així com de conductes socials poc adaptatives. Aquest projecte neix des del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, concretament des dels Serveis Bàsics d’Atenció Social de Cassà de la Selva, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cassà de la Selva i el Consell Esportiu del Gironès.  

“Enfila’t” és una paral·lelisme amb la vida, enfilar-se requereix esforç, disciplina, constància i motivació, provoca canvis mentals i canvis físics, de manera que a mig plaç el/la jove pot adquirir competències que pot aplicar a la seva vida i al seu entorn.

La cal·listènia és un sistema d’entrenament que correspon perfectament a aquestes competències ja que utilitza principalment el propi pes corporal acompanyat de barres per desenvolupar els exercicis. Es treballa la força, l’equilibri, l’agilitat i la coordinació de moviments a nivell físic. A nivell mental es treballa la resistència, l’esforç i el compromís.

La realització d’aquesta activitat física acompanyada d’un entrenador que s’ocupa de la tècnica i de la preparació de les sessions, juntament amb l’acompanyament de les educadores que realitzen la sessió conjuntament amb els joves, acaba esdevenint un espai d’intercanvi i de treball conjunt que ajuda a generar vincles més propers i una dinàmica d’ajuda mútua que a la llarga pot esdevenir beneficiós pel treball individual, així com pel desenvolupament dels joves.

Actualment, el projecte compta amb 8 participants estables a cada sessió i des del novembre del 2023 fins a l’actualitat, hem comptat amb l’assistència d’un total de 23 participants.

Cal destacar que estem treballant en la consciència de grup per tal que es pugui realitzar un grup estable i independent en el futur. D’aquesta manera, els joves podran gaudir d’una alternativa saludable durant el seu temps lliure i esdevenir referents positius i potenciadors de motivació entre ells.

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H