Dia mundial contra la mutilació genital femenina

mutilacio1Cassà de la Selva és un dels municipis on s’han realitzat tallers de formació amb homes d'origen subsaharià perquè també facin de mediadors amb les seves comunitats per impedir aquesta pràctica.

 

Cassà de la Selva és un dels municipis de la demarcació de Girona on s’ha engegat un projecte pioner on homes d’origen subsaharià facin de mediadors amb les seves comunitats per impedir la mutilació genital femenina. Precisament ahir, 6 de febrer era el dia mundial contra aquesta pràctica.

El taller de formació a Cassà es va fer el passat mes de desembre, impulsat des de l’àrea de ciutadania de l’Ajuntament. Hi van participar una dotzena de persones més els 3 formadors, més una persona de l’Associació  Jokkere Endam que és la que ha portat a terme al projecte. 

Jo ho emmarcaria a la noticia que t’he passat que va sortir ahir el vespre, en motiu del dia internacional de la mutilació genital femenina, Cassà treballa en accions per conscienciar i sensibilitzar a la població i per això ens vam interessar per aquest projecte de l’Assoaciacio Jokkere Endam pioner a Girona per treballar a nivell comunitari la mutilació i vam fer una sessió el dia 22 de desembre i continuarem fent accions per tal d’arribar al objectiu comú de l’eradicació de la mutilació genital femenina.

El projecte és un pas endavant, i és important la implicació dels homes per evitar aquesta pràctica i formar els altres per evitar-ho. La majoria dels homes que s’hi ha implicat tenen mares, germanes, fins i tot dones que han estat víctimes de mutilacions genitals. Tècnics dels seus ajuntaments els han triat ara perquè canviïn de mentalitat i conscienciar-los de les conseqüències emocionals i físiques que té per a les dones, així com de les conseqüències penals que també té per a qui ho faci. Un cop formats, han assumit l'encàrrec de formar ells altres homes i ja han liderat sessions informatives a llocs com Cassà de la Selva.

La Taula de prevenció de mutilació genital s’ha inspirat en projectes que s’han dut a terme a França i Bèlgica. Actualment hi ha 79 taules constituïdes arreu de Catalunya, amb l’objectiu d’evitar aquesta agressió a les nenes.

Durant el 2018, aquestes taules van detectar 72 casos de nenes amb risc de patir ablació, una xifra inferior a la de 2017, que van ser 132.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H