Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts conciutadans i visitants,

Us vull donar la benvinguda, en nom de l’Ajuntament de Cassà, per haver accedit a aquest espai web. Espero que hi trobeu tota la informació que busqueu relacionada amb el poble i que la utilitzeu sovint com a mitjà de contacte directe amb l’administració.


Actualment les noves tecnologies tenen un paper fonamental en l’intercanvi d’informació i de coneixement entre les persones. Des de les institucions públiques hem de liderar aquest paper per ajudar a situar-les al servei del ciutadà. La nostra voluntat és anar donant contingut a aquest web per què tan les persones que viuen al poble com les que ens volen venir a veure puguin fer consultes i trobin la informació actualitzada.

La situació geogràfica de Cassà de la Selva, a la falda de les Gavarres, a un pas de la Costa Brava, a un pas de la ciutat de Girona i la nostra proximitat amb França, ens ha fet créixer i prosperar. Estem en una cruïlla de camins del tot privilegiada que cal continuar aprofitant per atraure inversions i nous veïns.

Conservem un patrimoni històric molt variat que ha anat augmentant al llarg dels segles. Podem destacar diverses cases senyorials modernistes construïdes a partir del negoci del suro, els edificis medievals de can Frigola i la torre Salvana, la imponent Església, el sistema hidrològic de can Vilallonga o els diversos jaciments ibers repartits en diversos llocs del municipi.

La gent de Cassà s’ha caracteritzat per tenir: una empenta empresarial que ens ha internacionalitzat des de fa moltes dècades; una sensibilitat musical més que destacable; una intensa activitat social i cultural al llarg de l’any; i, per saber estimar i respectar el territori. No és d’estranyar que els tres símbols que ens defineixen més bé són el suro, la música i les Gavarres.

Tenim en el nostre ADN una tradició suro-tapera molt arrelada, que és present cada dia a milers de llars d’arreu del món. La qualitat dels taps de Cassà és reconeguda internacionalment. D’aquí surten els millors taps que tapen els millors vins, caves, champagnes i licors de les marques més prestigioses que podem trobar al mercat.

Econòmicament, l’activitat industrial i empresarial s’ha diversificat amb els anys i tenim dos polígons industrials que aglutinen la majoria d’empreses de la vila. Cal destacar també l’activitat comercial, que es manté viva tot i la lluita constant amb grans àrees comercials molt properes. Cal destacar dues empreses del sector primari, explotacions ramaderes de producció de llet, de les més importants de les comarques gironines; i una empresa del sector serveis, de treball temporal, de les més importants de tot Europa.

Som un poble que comença a ser ciutat, amb una història, tradició empresarial i activitat social i cultural molt important. Hem de continuar treballant per conservar i ensenyar el passat i millorar cada dia per construir un millor futur.

Com he dit anteriorment, som un poble amb una tradició musical envejable, ja que de la nostra vila han sortit un gran nombre de músics i dues cobles centenàries, com són La Principal de Cassà i la Selvatana. Aquesta tradició la conservem i la potenciem. L’escola de música municipal, diverses corals, diversos grups musicals i una Jove Orquestra, mantenen viva aquesta sensibilitat artística.

Els 17 regidors escollits, representem la voluntat del poble a través de les urnes i hem de donar exemple davant dels nostres veïns i veïnes. Hem de tenir sempre present que si hem accedit a aquest càrrec és per què la nostra aposta personal va lligada a la nostra voluntat de servei i per què som uns inconformistes. Sempre tenim al cap voler millorar el present per fer més bo el futur.

Ens posem al servei de tots els cassanencs sense excepció. Sense exclusions ni prejudicis. Ens posem a la vostra disposició per rebre comentaris, crítiques, suggeriments i opinions que serveixin sempre per poder millorar el poble i la qualitat de vida de tots els que hi vivim. Volem un govern obert i proper.

En aquests propers anys, ens agafem com objectiu situar les persones com a prioritat de l'acció de govern. Ens hi dedicarem amb convicció, multiplicant els nostres esforços, especialment amb els que més ho necessiten. 

I per últim, treballarem i lluitarem cada dia per què junts construïm un país més lliure i un món més just. És una voluntat plena d’esperança. Una esperança que mai hem de perdre i que un l’ha de lluitar cada dia. Que milers i milers d’esperances puguin fer realitat aquesta voluntat.

Us animo a utilitzar aquest canal per fer arribar les vostres propostes.

Robert Mundet i Anglada

Alcalde de Cassà de la Selva