Discurs inici legislatura 2023-2027

Bon dia,

Cassanencs i cassanenques que ens acompanyeu,
Regidores i regidors del nou consistori.
Exregidors, exalcaldes que també ens acompanyeu.

En primer lloc el que vull transmetre és un agraïment,
Un agraïment als regidors i regidores que han dipositat la seva confiança en mi avui, però molt especialment a tots els cassanencs i cassanenques que també la van dipositar el dia 28 maig  i que gràcies a tots tinc l'honor de ser el nou alcalde de Cassà.

Gràcies també a totes les persones que heu col·laborat i formeu part del projecte de Fem Cassà, que carregats d’il·lusió i ganes de treballar no hem parat ni un moment. Entre totes i tots ho hem fet possible. A totes i tots  moltes gràcies, de veritat.
Vull fer també un agraïment sincer al grup de Junts per Cassà i en especial també a en Robert Mundet per l’actitud i tota la feina feta que ens ha permès arribar fins aquí on som avui.

La tasca que ens proposem requereix temps, i el temps és limitat.
Temps que podríem estar amb la nostra família i amb les persones que estimem.
Laura, Roger, i la personeta que si tot va bé aviat arribarà que porta la Laura dins la panxa, estic segur que tot aquest temps valdrà la pena, i que quan valorem la feina feta entre tots haurem deixat un poble millor pels nostres fills i filles i totes les persones que vindran darrere nostra.

Vull aprofitar aquest ple que dona el tret de sortida a aquest nou mandat per explicar què venim a fer:

Venim a treballar,
Venim a posar-nos al servei de tots els cassanencs i cassanenques.
El repte que ens hem marcat pot semblar senzill, però és molt ambiciós:

Volem aconseguir que quan obrim la porta de casa ens trobem un poble i uns veïnats, nets, segurs, endreçats i en condicions. Pot semblar una cosa molt bàsica, però la nostra aposta és aconseguir tenir un poble agradable i un poble on ens hi sentim a gust.
Amb un ajuntament que cuida els detalls del dia a dia, que parla i escolta la seva gent.
Això és el que venim a fer. Treballar per cobrir les necessitats dels nostres veïns en totes les etapes de la vida.
Des de la mainada més petita, a les famílies, la gent gran, els joves, volem poder oferir resposta a les seves necessitats.

Volem dir amb orgull i il·lusió que som de Cassà de la Selva,

I afrontar els principals reptes de futur del nostre poble com són la neteja, l’impuls del nostre comerç i indústria local, la necessitat d’habitatge, estar al costat de totes les entitats, les noves necessitats de la població, acompanyar les entitats i clubs esportius, la planificació dels equipaments culturals, estar al costat de les escoles i les AFES, la instal·lació d’energies renovables als edificis municipals, revitalitzar el centre del poble, o seguir millorant la gestió de l’ajuntament per acompanyar i poder atendre correctament a tots els cassanencs i cassanenques.

Per tal que quan algú vulgui tirar endavant un nou projecte, o decideixi on vol desenvolupar el seu projecte de vida, pensi en  Cassà de la Selva.

Treballant en positiu,
Escoltant a tothom, comptant amb les persones que coneguin cada àmbit,
Per prendre les decisions que calguin per afrontar els reptes de futur de Cassà de la Selva.
I això  ho farem, n’estic segur, comptant també amb la participació no només dels regidors de l’equip de govern, sinó també de la resta de regidors d’aquest consistori.
Amb els quals també volem treballar plegats i segur que podem articular moltes iniciatives bones pel nostre poble.

I també ho farem, com no pot ser de cap altra manera amb els treballadors i treballadores municipals, que en definitiva són les persones que duran a terme totes les accions que decidirem en aquest ple, i sense els quals moltes de les iniciatives no serien possibles.

A ells també els vull agrair la gran tasca que fan cada dia, en tots els àmbits i espais que treballa l’Ajuntament de Cassà. Gràcies per la vostra dedicació, el vostre esforç, i el vostre compromís.
En aquest punt també vull agrair la feina feta a tots els equips de govern anteriors, als regidors i regidores que en algun moment n’han format part i han contribuït a millorar el nostre poble, i també a tots els alcaldes i alcaldesses que m’han precedit, que han representat Cassà, que han fet front a moments complexos i que tots ells han aportat el seu esforç i dedicació per tirar endavant el nostre poble.
I en especial avui vull tenir unes paraules per en Martí Vallès, amb el qual vaig tenir la sort de poder treballar plegats durant quatre anys cada dia, del qual en vaig aprendre molt, i amb el que he pogut i estic segur que podré seguir comptant amb el seu suport i consell.
Al llarg d’aquests últims anys, he pogut parlar i conversar amb moltes persones, totes elles amb idees i ganes de fer coses per Cassà. A totes elles, i també a totes les entitats del nostre poble, des de les associacions de pares i mares, les entitats culturals, les entitats esportives, els clubs, els gegants, els amics de la Sardana, càritas, l’oncolliga, el Casal de Jubilats, la Colla, la Claca, el Corcs, la Comissió de Festes i moltes i moltes entitats més.

Gràcies per tota la feina que feu, sense vosaltres el nostre poble de ben segur que no seria com és.

Avui al nostre poble obrim una nova etapa política.

Fins i tot potser atípica en el conjunt del país, en el que les dues principals forces del nostre poble ens hem posat d’acord per treballar plegats, afrontant els principals reptes de futur del nostre poble i millorant  Cassà.
Fent-ho també defensant la llengua catalana, el dret a l’autodeterminació, i reclamant un cop més la fi de tota repressió i persecució política.
Serem un sol equip, que prendrà decisions de forma conjunta i prendrà responsabilitats de forma conjunta amb dos únics objectius: millorar Cassà, i treballar per estar al costat de totes les persones que ho necessitin.
I per descomptat, tindrem la porta oberta a tothom.
Avui que comencem també vull dirigir unes paraules a tots els regidors i regidores de l’Ajuntament:
Regidores, regidors, som els representants que ha escollit el nostre poble de Cassà i se’ns ha encarregat la feina que quan finalitzi el nostre pas per l’ajuntament haguem deixat el nostre poble una mica millor del que l´haguem trobat quan vam entrar, i som els responsables de donar resposta a gran part de les necessitats o situacions amb les que es troben dia a dia els cassanencs i cassanenques.
I això no només és una sort, és Un gran honor, però també és una responsabilitat enorme. La tasca que tenim davant és una feina enormement il·lusionant:

Poder estar al servei de tots els cassanencs i cassanenques.

Cadascú des de la responsabilitat que li pertoqui.
Des de la humilitat i la responsabilitat però, siguem també ambiciosos, treballem molt, perquè per això som aquí,però siguem també valents per mirar al futur, per prendre decisions encara que siguin complicades, que facin avançar i impulsin Cassà de la Selva i el benestar de totes les persones que hi vivim.
I això, sempre ho dic, només es pot fer d’una manera, que és treballant, però encara més important, sobretot escoltant molt i escoltant a tothom.
Perquè per prendre les decisions que calen, s’ha de fer des del consens i treballant en positiu.
Així segur que el nostre poble hi sortirà guanyant.

Vaig acabant,
Regidores i regidors, està a les nostres mans que tot aquest temps valgui la pena. Estic segur que ho aconseguirem. Gràcies de nou per la confiança. Entomem tots aquest repte amb il·lusió i moltes ganes de treballar.
Endavant!

Gràcies per les vostres intervencions, anirem per aixecar la sessió després de la intervenció dels portaveus de tots els grups.
Només dues coses més, aprofitar per anunciar als treballadors i treballadores de l’ajuntament que el dilluns a 2/4 d’1 del migdia farem una trobada a aquesta mateixa sala per poder presentar el nou equip de govern.
Anunciar que el mateix dilluns ja farem la primera reunió de grup a les 7 de la tarda i que tant aviat com els terminis legals ho permetin farem el ple de cartipàs per posar de nou l’ajuntament a ple rendiment.
Agrair de nou totes les persones que ens han acompanyat en aquesta sessió constitutiva del nou ajuntament.
I desitjar a tots els cassanencs i cassanenques una bona Fira del Tap i del Suro.

Moltes gràcies,

Visca Cassà de la Selva! I ara tots a treballar!

Molt bon dia!

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H