Discurs de l'alcalde amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Discurs Onze de setembreBenvolgudes i benvolguts

Arribem a la Diada Nacional d’aquest any havent passat l’últim semestre caracteritzat pel trasbals que ha provocat la pandèmia de la COVID-19 en les nostres vides.

 

L’esforç que hem hagut de fer i que encara haurem de fer tots plegats, durant temps, és enorme. Ha comportat limitacions, restriccions, prohibicions i alhora molta col·laboració i suport. Per ara sols tenim la pròpia iniciativa personal per vèncer aquesta malaltia que s’ha estès per tot el món. Hem de continuar avançant en aquesta línia si no volem mals majors.

Vull expressar la més sincera solidaritat i efecte a tots aquells que n’han patit les conseqüències i demanar altra vegada la comprensió per les decisions que s’han pres. Mai la nostra societat havia fet front a un virus com aquest. Per aquest motiu des del primer moment s’han adaptat tots els serveis municipals per frenar i minimitzar els contagis i hem col·laborat estretament amb els responsables d’altres administracions i entitats per què poguessin desenvolupar les seves accions de la millor manera.

Malauradament no podrem celebrar la nostra Festa Nacional de manera festiva i reivindicativa com s’havia fet en els últims anys. Davant d’aquesta adversitat, us demano que mantingueu ben viu aquest esperit ferm i decidit per construir un futur millor. Com a poble ens hem caracteritzat sempre per no ser submisos i ens hem sabut aixecar davant de qualsevol adversitat.

Portem molts anys de lluita i hem de persistir per canviar. La llibertat d’expressió, la llibertat de pensament i la llibertat de manifestació pública i pacífica no es poden discutir ni judicialitzar. La democràcia no es té, es guanya cada dia. I guanyar-la vol dir canviar aquestes decisions que la posen en entredit. Ningú hauria de pagar amb un preu tant alt deixar que la gent posi una papereta en una urna. Les conseqüències d’això han sigut injustes i inacceptables. Aquests drets els tenim tots i els hem de fer valer. Per això, la força de tots plegats serà la que ens farà moure.

Com molt bé deia l’escriptor Manuel de Pedrolo: la llibertat no és fer el que vulguis, és no haver de fer allò que volen els altres.

Molta salut per a tothom.

Visca Cassà de la Selva i Visca Catalunya Lliure

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H