Discurs investidura

Molt bon dia a tots i benvinguts a l’Ajuntament, que és casa vostra, en un dia tan senyalat i històric, com és el d’escollir un nou alcalde pels propers quatre anys.

Primer de tot, voldria felicitar els 16 regidors d’aquesta nova legislatura i desitjar-los tota la sort del món en aquesta nova etapa que tot just comença. Us demano que tingueu responsabilitat en el que feu, seny en les decisions que preneu i educació i respecte per rebre les critiques que vindran. I com no, que la cordialitat sigui sempre present en les nostres discussions.

Representem la voluntat del poble a través de les urnes i hem de donar exemple davant dels nostres veïns i veïnes. Tinguem sempre present que si avui accedim al càrrec de regidor és per què la nostra aposta personal va lligada a la nostra voluntat de servei i per què som uns inconformistes. Sempre tenim al cap voler millorar el present per fer més bo el futur. I ja que ens han fet la confiança per dur-ho a terme siguem capaços de donar exemple amb el nostre comportament i mantinguem sempre les formes i l’educació.

De manera especial, voldria agrair públicament altra vegada la confiança dels 2136 cassanencs que van recolzar la candidatura de Junts per Cassà i dels 2714 vots que va obtenir la candidatura de Junts en les Eleccions Europees. Aquest bon resultat a nivell de poble, ens ha permès aconseguir 8 regidors. Un resultat que ens dóna la legitimitat per reclamar l’alcaldia i continuar amb el nostre compromís de treballar pel poble.

Donat que la majoria absoluta en el consistori se situa a 9 regidors, s’ha fet imprescindible aconseguir un acord de govern que permeti desenvolupar una legislatura amb l’estabilitat suficient, a fi i a efecte de garantir els serveis, inversions i compromisos propis de l’Ajuntament de Cassà de la Selva vers els ciutadans.

És molt gratificant rebre les felicitacions i ànims de la gent del poble que t’ha vist néixer i créixer. Ens hem esforçat i treballat molt per arribar fins aquí. Gràcies a tots els que ho heu fet possible. L’esforç fet ha valgut la pena. Però no n’hi ha prou en voler-ho fer, ara haurem de demostrar que el projecte de poble que hem anat preparant es faci realitat.

No se si això d’avui és un somni fet realitat o una realitat molt somniada. El que si us puc dir és que la perseverança després de molts anys de dedicació avui la veig recompensada. Crec que arribar a aconseguir aquest càrrec és tot un honor. Honor per la responsabilitat que comporta i honor per encapçalar la representació del nostre poble arreu del món.

Tinc molt clar que ens comença una nova feina. Però no és una feina qualsevol, no hi ha horaris i no hi ha una rutina marcada. És una feina dedicada exclusivament al servei de tots vosaltres. I per fer-ho m’esforçaré per aconseguir complicitats. Fer les coses junts no és només una bona manera d’avançar, és la millor. Crec que hi ha d’haver una bona entesa entre govern i oposició per tirar endavant els projectes que es plantegin i transparència en les decisions que es prenguin. Aquí no hi ha enemics, bons i dolents. Aquí hi ha sols rivals polítics. I com ja he dit altres vegades prioritzaré el diàleg, el consens i el respecte.

Ho vam dir fa quatre anys i ho repeteixo ara, ens posem al servei de tots els cassanencs sense excepció. Sense exclusions ni prejudicis. Ens posem a la vostra disposició per rebre comentaris, crítiques, suggeriments i opinions que serveixin sempre per poder millorar el poble i la qualitat de vida de tots els que hi vivim. Volem un govern obert i proper.

Que Cassà torni a ser un motor econòmic i social, que els veïns gaudeixin millor dels serveis que reben, que la gent gran es senti recolzada i que hi hagi un futur esperançador pels joves, són reptes que ens proposem afrontar i proposar solucions. Som el tercer poble del Gironès amb una història, tradició empresarial i activitat social i cultural molt important. Hem de continuar per què sigui així i ho puguem millorar cada dia.

No puc donar sinó gràcies als meus pares i a la meva família per haver-me recolzat sempre i us demano perdó per les hores que hi he dedicat deixant en segon terme altres prioritats.

M’agradaria també dedicar unes paraules als regidors d’aquesta legislatura que s’acaba i als de les legislatures anteriors que han col·laborat en la transformació del nostre poble. Gràcies per la feina feta, gràcies per la vostra voluntat de servei i gràcies per l’estima al poble de Cassà. Tots heu ajudat de manera positiva fer més gran aquest poble. I el poble us ho agraeix i us ho agrairà sempre.

Als amics que no repeteixen, els vull traslladar el meu agraïment per haver compartit molts bon moments junts, per haver aguantat amb dignitat la nostra posició a l’oposició i pel compromís ferm que heu tingut i que vàreu prometre el primer dia. Crec que l’esforç que hem fet tots plegats, per complir de manera seriosa amb el deure de servei a la comunitat, ha valgut la pena. L’experiència ha sigut molt enriquidora i us desitjo la millor sort en tot el que us proposeu fer. A tots, moltes gràcies per la vostra comprensió i la vostra estima.

Vull acabar recordant unes paraules que va expressar fa dies en Jordi Cuixart en aquest judici polític que ha acabat aquesta setmana: junts construirem un país lliure i un món més just. Ell parla d’esperança. Una esperança que mai s’ha de perdre i que sempre un l’ha de lluitar. Que milers i milers d’esperances puguin fer realitat aquesta voluntat. Espero i desitjo que l’absolució arribi i que tots puguin tornar a casa ben aviat.

I finalment, us voldria desitjar a tots una molt bona Festa Major. Que aquests dies de relacions personals i familiars siguin molt profitoses i que gaudiu plenament dels actes que s’han preparat.

Molta sort a tots.

Visca Cassà de la Selva i Visca Catalunya Lliure

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H