Celebrem els 20 anys de concerts sota les estrelles del Solfejant a Cassà

Ahir al vespre vam encetar el vintè Solfejant amb un petit homenatge a l’aniversari dels vint anys ininterromputs de concerts sota les estrelles.

2023 07 14 Solfejant 20 anys 1És el festival de música d’estiu per excel·lència a Cassà, que ens programa una cita els dijous de juliol i agost amb una programació variada que ens ha portat artistes coneguts internacionalment, de diferents disciplines amb un fil conductor, la qualitat i la bona música com a punt en comú.

Ahir l’alcalde, Pau Presas, va celebrar la llarga vida del festival i va encetar el vintè Solfejant, agraint als participants i col·laboradors la feina per mantenir el cicle de concerts durant tot aquest temps.

En Quim Cadanet, col·laborador imprescindible del Solfejant des del primer dia, va dedicar unes paraules recordant els vint anys d’història. Durant tot aquest temps, el cicle de concerts ha anat evolucionant i creixent, tot i que ha passat per moments difícils com la crisi de 2008, on va tirar endavant gràcies a la col·laboració d’artistes locals, o l’any 2020, on la pandèmia era molt present, però el festival no es va suspendre tot i les mesures i restriccions del moment.

Per l’escenari del Solfejant han passat formacions icòniques com la Barcelona Jazz Orquestra al complet o la Sant Andreu Jazz Band, d’on han sortit músics de renom internacional com en Joan Chamorro,  l’Andrea Motis, l’Alba Careta o l’Eva Fernández entre altres.

També han passat artistes i cantautors com la Judith Neddermann, la Gemma Humet, la Paula Valls i músics com en Juan Gómez “Chicuelo”.

El cicle destaca també per donar veu a formacions i artistes locals, a músics cassanencs que també han tingut projecció i que sempre aconsegueixen esgotar les localitats del Solfejant.

Aquí trobem noms com en Manel Fortià que repeteix aquest any, les Anxovetes amb la cantant Marta Pérez, o la Cobla Marinada també dins el programa d’aquest any que compta amb la contrabaixista cassanenca Alexa Ruscalleda, però també la formació Tutti Veus amb cantants no professionals que tenen moltíssima popularitat al municipi.

Fa vint anys el Solfejant s’estrenava a la Sala Galà, que també s’inaugurava com espai cultural a Cassà i ha passat per diferents ubicacions fins a situar-se de forma més permanent al Pati de Can Trinxeria, on s’aconsegueix una ambientació i una imatge que va molt lligada a les propostes musicals amb un fons d’escenari emblemàtic sempre presidit pel molí que ja forma part de l’imaginari del festival.

Ahir vam encetar els concerts sota les estrelles amb en Guillem Roma i la seva proposta el “Postureo Real” amb una posada en escena fresca i molt connectat amb el públic va fer cantar, gaudir i somiar a tots els assistents que van acabar dempeus celebrant el cant a la vida i a l’optimisme, un inici perfecte per celebrar els vint anys de concerts a la fresca del Solfejant.

2023 07 14 Solfejant 20 anys 22023 07 14 Solfejant 20 anys 32023 07 14 Solfejant 20 anys 42023 07 14 Solfejant 20 anys 52023 07 14 Solfejant 20 anys 72023 07 14 Solfejant 20 anys 8

 

 

 

 

 

 

 

Seguirem el 20 de juliol amb l’estrena de l’esperat nou disc de l’Elena Gadel, “La Dona que em vesteix”. El 27 de juliol, Manel Fortià, un músic cassanenc amb una gran projecció internacional torna a casa per arrelar-se a l’escenari del Solfejant, acabarem el dijous 3 d’agost amb la Cobla Marinada amb el seu espectacle Llum.   

Elena Gadel | La dona que em vesteix | dijous, 20 de juliol | 22:00 h

Després d’anys de silenci discogràfic, per fi l’Elena Gadel estrena disc i gira recorrent tot el territori per presentar en directe les noves cançons, així com tots els èxits de la seva carrera. Un espectacle que estarà ple de màgia i elegància, amb diversos músics acompanyant la cantant i actriu, a més d’una posada en escena i una il•luminació espectacular.

Libérica Trio – Manel Fortià | Arrels | dijous, 27 de juliol | 22:00 h

El nou projecte de Manel Fortià s'apropa a la música tradicional catalana des d'una nova perspectiva fresca i regeneradora, on s'uneixen flamenc, jazz i folklore català. Amb aquesta filosofia, Libérica busca un punt en comú entre les cançons tradicionals catalanes i el flamenc, utilitzant el jazz com a nexe de connexió. És un espectacle que revisa grans estàndards del cançoner tradicional català com “La Dama d’Aragó”, “El Cant Dels Ocells” o “Els Tres Tambors” en clau de flamenc i jazz. Hi ha una bonica barreja de lletres originals catalanes i alguns cants flamencs tradicionals que parlen dels mateixos temes amb paraules diferents.

Cobla Marinada | Llum | dijous, 3 d’agost | 22:00 h

L’espectacle Llum és un recull de cançons i poemes musicats que representen aquesta lluita dels pobles, amb diversitat geogràfica i temporal, però que destaquen per la seva qualitat i la seva importància emocional, simbòlica i històrica. La força expressiva de la veu de Pere Martínez, la potència de la Cobla Marinada combinades amb els arranjaments del director musical de l’espectacle Vicens Martín, conformen un espectacle que genera una comunió perfecte on l’emoció es viurà a flor de pell.

Podeu consultar el programa i comprar les vostres entrades a cassa.cat/solfejant.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H