Es posa en marxa un centre diürn a Cassà per atendre infants i famílies amb necessitats socioeducatives

2018-4 centrediurnCassà disposa des del mes de febrer d’un centre obert diürn ubicat al primer pis del Casal de Jubilats, on s’han adaptat unes sales per oferir servei a un total de 20 infants de P5 a 6è amb necessitats socioeducatives, així com a les seves famílies.

De dilluns a divendres, de 17 a 20 h, es programen diferents activitats per promoure, establir i aplicar mesures d’inserció social, educativa i familiar a aquestes persones. L’objectiu d’aquest centre és proporcionar les eines i les habilitats personals imprescindibles als infants i a les seves famílies per prevenir situacions de risc i abordar de manera contundent les seves necessitats socioeducatives.  

Des del centre diürn obert s’orienta el servei amb una triple perspectiva: atenció individualitzada, especialment en els casos amb un factor de risc més agreujat; treball en equip, a través de l’educació en el lleure i l’esport; i treball amb la família per aconseguir la seva implicació en els processos educatius.

La regidora d’Educació i Serveis Socials de Cassà, Eva Sàez, destaca que «tota la feina que es fa des del centre diürn obert troba continuïtat amb la resta de serveis sociolaborals de què disposa el municipi per a persones adolescents, com per exemple el programa ‘Reactiva’t o ‘Porta d’accés’».

Els professionals d’aquest centre treballen de forma coordinada amb els serveis socials bàsics i especialitzats, que són els que deriven els infants al centre diürn obert. El treball personalitzat de cada infant es planteja conjuntament amb els centres escolars i els diversos actors educatius del municipi, com, per exemple, les entitats.

El centre diürn obert és finançat per la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Gironès i l’Ajuntament de Cassà.

 

ES DUPLIQUEN EL NOMBRE DE PLACES DEL SERVEI DE REFORÇ ESCOLAR, EL CREC

Amb la línea de seguir impulsant els recursos destinats a la millora de les necessitats socioeducatives dels infants de Cassà, s’han duplicat el nombre de places ofertes al servei de reforç escolar, el CREC, finançat per l’Ajuntament de Cassà. Actualment són 80 els alumnes que reben aquest servei i es treballa en col·laboració amb els centres escolars del municipi.

 

Totes aquestes iniciatives formen part del pla d’accions de ‘Cassà, poble educador’.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H