• Alcaldia | Rambla Onze de Setembre, 107 | Telèfon 972 46 00 05 | Fax 972 46 43 71 | A/e: alcaldia@cassa.cat

    Alcaldia | Rambla Onze de Setembre, 107 | Telèfon 972 46 00 05 | Fax 972 46 43 71 | A/e: alcaldia@cassa.cat

alcaldia

Discurs del 10 de setembre de 2017

Pati de Can Trinxeria

 

Benvolgudes cassanenques i cassanencs,

Un cop més, i esperem que sigui el darrer, hem sortit avui al carrer per dir ben clar i ben alt que volem decidir el nostre futur com a poble. El consistori cassanenc en ple ha manifestat repetidament el seu suport incondicional al nostre govern encapçalats pel president Puigdemont i el vicepresident Junqueras, al nostre parlament representat per la nostra presidenta, Carme Forcadell i a la nostra gent. Ara més que mai estarem al seu costat i ara més que mai estarem al vostre costat. 

A continuació i expressant la veu de tots els alcaldes de l’ACM en el marc de la diada d’aquest any llegiré el manifest de l’ACM per la diada de Catalunya del 2017.

“Cada 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, tenim l’ocasió de recordar qui som i d’on ve el poble català. Lluny queda aquell fatídic 1714 on tot i caure derrotats militarment per l’exèrcit de Felip V, sempre hem mantingut vius els nostres ideals de llibertat. La nostra convicció ha arribat fins als nostres dies, i no és altra que construir un camí nou i lliure, respectant els drets dels ciutadans i basat en la democràcia.

Catalunya viu un dels moments històrics més importants. En els últims anys la majoria dels veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats han expressat, de manera serena, tranquil·la i pacífica, la voluntat de fer un pas endavant com a societat i país. El món local sempre ha estat al costat de la ciutadania, en qualsevol de les seves demandes i al costat de la democràcia.

Així, els alcaldes i alcaldesses dels pobles, viles i ciutats de Catalunya escoltem i copsem la demanda de la societat catalana. En multitud d’ocasions, hem destacat que som la primera porta d’atenció dels nostres ciutadans. Som els que oferim els serveis bàsics, cuidem els nostres municipis, netegem els nostres carrers i vials, atenem socialment els nostres veïns i procurem, dia rere dia, millorar l’assistència que donem. Per aquest motiu, sempre, com a electes locals, ens hem posat al seu servei.

La societat catalana no ha deixat de mantenir la seva actitud positiva, cívica i compromesa per buscar un millor futur polític i social. L’estat espanyol sempre ha intentat presentar els governs locals com a problemes i no com a solucions. Lamentem la manca de resposta i la repressió de qualsevol intent de Catalunya d’expressar-se democràticament.

Des del municipalisme, com a governs locals de Catalunya, volem i hem de dir ben alt que, els entrebancs no ens faran desistir en la voluntat de millorar els serveis i l’atenció vers els nostres veïns i veïnes. Sempre hem defensat els seus drets i aspiracions. I reclamem, un cop més, el nostre dret a decidir i expressar-nos lliurement.

Per això, fem una crida a totes les entitats cíviques i ciutadans a participar en els actes institucionals i populars organitzats als nostres municipis i arreu del país.

La constància és la nostra virtut, la nostra força!”

Visca Cassà i visca Catalunya

 

 

 

Discurs de l'11 de setembre de 2017

Plaça Josep Irla

 

Benvolgudes companyes i companys,

Ens trobem un altre cop davant del monument a l’Alcalde Dalmàs recordant la seva trajectòria personal i política, analitzant el paper que en la vida política del nostre país ha tingut, segueix tenint i tindrà  ERC i, especialment, el paper que ERC està tenint els darrers anys al nostre poble, Cassà de la Selva.

Faig meves, un cop més, les paraules del pròleg del llibre sobre l’alcalde Dalmàs. “Abans que dretes o esquerres: persones”. Aquesta segueix essent una de les màximes de la política de tots els companys d’ERC. Els que tenim el privilegi d’estar governant aquest poble, els que segueixen treballant des de la llista d’ERC, els afiliats d’ERC, els simpatitzants d’ERC i tots aquells que ens han acompanyat i ens acompanyen cada dia en la nostra tasca de govern. Tots  tenim clar que “les persones van per davant de tot”.

Seguim fermament l’aposta que vàrem fer per una nova forma de fer política basada en la participació, la transparència, el rigor i la comunicació de tot el que fem en aquest poble. Com va demostrar l’alcalde Dalmàs, com han demostrat tots els governs d’ERC d’arreu i també els del nostre poble, Cassà de la Selva, al llarg dels anys, les persones, els ciutadans,  segueixen essent el centre de la nostra acció política. Us vàrem prometre il·lusió pel projecte, dedicació, compromís... i després de dos anys us garanteixo que és així i així serà fins al darrer dia del nostre mandat.

Permeteu-me que ara us llegeixi un fragment de la crida dels alcaldes i alcaldesses que formem part de l’Associació Catalana de Municipis a la participació de la diada d’avui:

“Des del municipalisme, com a governs locals de Catalunya, volem i hem de dir ben alt que, els entrebancs no ens faran desistir en la voluntat de millorar els serveis i l’atenció vers els nostres veïns i veïnes. Sempre hem defensat els seus drets i aspiracions. I reclamem, un cop més, el nostre dret a decidir i expressar-nos lliurement.

Per això, fem una crida a totes les entitats cíviques i ciutadans a participar en els actes institucionals i populars organitzats als nostres municipis i arreu del país.

La constància és la nostra virtut, la nostra força!”

Per acabar volia fer esment del premi Josep Dalmàs d’aquest any. Celebrar els 125 anys d’una empresa com Francisco Oller no pot ser més que un orgull per a un poble com el nostre. El món del suro està íntimament lligat a Cassà de la Selva. La indústria del suro i del tap de suro a Cassà de la Selva s’ha anat teixint al llarg de les darreres dècades gràcies a l’esforç, la constància i la il·lusió de molts empresaris i a desenes i desenes de treballadores i treballadors que han cregut fermament en les empreses. La família Nadal, en aquest cas, ha jugat un paper definitiu, apostant fermament per aquesta empresa i travessant circumstàncies històriques i polítiques molt diverses i complexes, molts esdeveniments de tota índole. En l’actualitat el projecte actual d’Oller té una projecció local, nacional i internacional reconeguda.

Per un poble com el nostre, la petjada dels 125 anys d’història d’aquesta empresa ha deixat, deixa i seguirà deixant una empremta molt forta, inesborrable i perdurable en el temps. 

Des de l’Ajuntament i en nom del poble de Cassà de la Selva: gràcies a tots els que heu fet possible aquest projecte. Seguiu treballant amb la mateixa il·lusió que ho han fet tots aquells que us han precedit. Tindreu sempre el nostre recolzament.

Visca Cassà, Visca Catalunya

Discurs de l'11 de setembre de 2016

Plaça Josep Irla

 

Benvolgudes companyes i companys,

Ens trobem un altre cop davant del monument a l’Alcalde Dalmàs recordant la seva trajectòria personal i política, analitzant el paper que en la vida política del nostre país ha tingut, segueix tenint i tindrà,  ERC i, especialment, el paper que ERC està tenint els darrers anys en el nostre poble, Cassà de la Selva.

Discurs del 23 d'abril de 2016

Sala Centre Recreatiu

 

Sra Maria Mercè Roca, consellera de cultura del CC, Benvolguts vilatans,