Robert Mundet, alcalde de Cassà, una setmana de confinament

Cassanencs i cassanenques

Ja portem una setmana de confinament a casa i sembla que ens haurem de carregar de paciència durant molts dies més.



Des de l'Ajuntament s'han anat prenent algunes decisions seguint sempre les indicacions que se'ns fan arribar diàriament des del Departament de Salut, el Govern de la Generalitat i el Govern de l'Estat Espanyol. I aquestes, cada dia han sigut més estrictes i més rigoroses, perquè la propagació del virus COVID-19 és molt i molt ràpida i infecciosa.

Des del primer dia el gabinet de crisi de l'ajuntament ha tingut clar que el que tenia prioritat era salvaguardar de tot risc els residents de la Residència Geriàtrica Sant Josep, controlar en tot moment les persones que es troben en una situació de risc social i tenir suficient estoc de material higienicosanitari per fer front a la pandèmia. A dia d'avui, amb el material que tenim podem donar cobertura a la Residència i al CAP de Cassà per un parell de setmanes més. És un dels grans problemes que tenim tots els municipis i centres sanitaris, la falta de material per evitar contagis.

En aquest aspecte voldríem agrair de tot cor les donacions de material que han fet tan empreses com particulars. El subministrament d'aquest material tan essencial no arriba i el que ho fa, a comptagotes, no ens permet estat tranquils gaires dies. Ens ha sigut molt valuós poder fer servir aquest material, us estem molt agraïts.

Relacionat amb aquest tema de la prevenció s'han coordinat dues iniciatives: una per fer mascaretes de roba i l'altra per mascaretes en 3D. Les de roba s'ha coordinat des de Serveis Socials i a través d'un grup de WhatsApp. Ja en porten més de 400 de fetes i les començaran a repartir aquesta setmana que ve. Pel que fa a les que s'imprimeixen en 3D, s'ha coordinat una iniciativa d'empresaris, professors i particulars per fabricar-ne.

Pel que fa a les persones en risc d'exclusió social, controlades en tot moment, s'hi ha tingut contacte cada dia per veure com es trobaven i se'ls ha fet arribar aliments. Tots estan bé. Cal agrair també a un grapat de voluntaris que han ajudat a fer aquesta feina. Han hagut de fer el relleu als voluntaris de Càritas que per edat s'han de quedar a casa, ja que es troben dins del grup de més risc.

Altres iniciatives que s'han pres han estat intentar que el confinament es prengui de manera seriosa per part dels ciutadans i s'han tancat espais públics i llocs on no es permet estar-hi segons les restriccions que s'han anat comunicant durant aquests dies. Lamentablement s'han aixecat actes per incompliment de les recomanacions.

Demanem a tothom la màxima col.laboració i el compliment estricte del confinament dins de les cases per evitar la propagació del virus i per solidaritat amb aquells que estan treballant per salvar vides. Si evitem col.lapsar el sistema sanitari les persones que estan malaltes podran rebre millor atenció.

Són dies molt difícils per tots i és en aquests moments que tots hem d'ajudar-nos pel benestar dels que més ho necessiten i pel futur de la nostra societat.
No voldria deixar passar l'ocasió per fer un reconeixement a tots aquells professionals que estan lluitant en tot moment per salvar vides. La responsabilitat que tenen és molt gran. Fan molt bé la seva feina i són exemple a seguir per la seva gran humanitat.

Siguem pacients i fem tot el possible per lluitar contra aquesta pandèmia de la manera més eficaç. Això durarà dies i hem de ser forts i valents. D'aquesta manera ens en sortirem.

Per últim, una forta abraçada a tots aquells que lamentablement teniu el virus. Hi estan posant molts mitjans i molt d'esforç per ajudar-vos. 

Molta força i molts ànims per a tothom!

Robert Mundet
Alcalde de Cassà de la Selva