ConfinaCurts, una proposta de creació cinematogràfica exprés

El Cineclub Vuitimig de Cassà de la Selva posa en marxa una edició extraordinària del seu veterà concurs de curtmetratges Correcurts, adaptada als estranys moments que ens ha tocat viure. Es tracta del Confinacurts, que se celebrarà els propers 4 i 5 d’abril. 

El Confinacurts és una adaptació del concurs Correcurts, que habitualment se celebra en el marc de la Mostra d’animació i Curtmetratges de Cassà de la Selva (MACCA), i que el passat mes de febrer va arribar a la setzena edició. La mecànica és senzilla: els participants han d’idear, rodar i editar en 24 hores un curtmetratge que ha d’incloure un objecte que se’ls dóna a conèixer en el moment d’encetar el concurs. La projecció dels treballs participants i l’entrega de premis es fa l’endemà. En aquesta ocasió, els Confinacurts hauran de tenir una durada màxima d’un minut i es podran començar el dissabte 4 d’abril a les 9:00, quan els participants que s’hagin inscrit prèviament coneixeran l’objecte que ha de sortir en el seu curtmetratge. Evidentment, hauran d’estar rodats en l’habitatge on visquin els participants i respectant el sentit del confinament. Els Confinacurts s’hauran d’entregar com a màxim el diumenge 5 d’abril a les 10:00 del matí vía correu electrònic (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.). L’exhibició dels treballs presentats serà al canal de Youtube del Cineclub Vuitimig a partir de les 18:00 del mateix diumenge, i el palmarès es donarà a conèixer a les 20:00. En aquesta ocasió es concediran 3 premis, que seran escollits per un jurat que deliberarà també vía electrònica el mateix diumenge a la tarda. L’objectiu del Confinacurts és, per sobre de tot, divertir-se i explotar tant la creativitat com els sentiments que estan generant aquests dies de confinament. És per això que els premis seran sense dotació econòmica. 

El Confinacurts és una iniciativa del Cineclub Vuitimig que compta amb el suport de l’ajuntament de Cassà de la Selva i l’estudi gràfic Font3studi. També volem agrair la col·laboració dels membres del jurat, que com sempre seran 3 persones relacionades amb el cinema i la cultura alienes a l’entitat. El concurs de curtmetratges ràpids Correcurts és un dels signes d’identitat de la MACCA i l’activitat més exitosa i representativa del Cineclub Vuitimig. El concurs ha arribat ja a les 16 edicions i s’ha convertit en un referent a seguir per altres convocatòries i festivals que n’han seguit el model.