Cassà regalarà bosses biodegradables i ampolles dissolvents als propietaris de gossos

* Cassà posa en marxa una campanya per promoure la dissolució de les orines i la recollida dels excrements de gossos
* Un agent cívic repartirà bosses biodegradables i ampolles dissolvents als propietaris de gossos
* A partir del segon trimestre del 2020 es començarà a sancionar els propietaris de gossos que no compleixin la normativa


L’Ajuntament de Cassà ha posat en marxa una campanya de sensibilització per promoure la dissolució de les miccions i la recollida dels excrements dels gossos a la via pública. L’objectiu de l’administració local és que els propietaris de gossos es responsabilitzin de l’orina i els excrements de les seves mascotes i es comprometin a mantenir net l’espai públic.
Per aconseguir reduir el nombre d’aquests residus als carrers del poble, un agent cívic regalarà una ampolla d’aigua i un rull de bosses biodegradables als propietaris de gossos que trobi passejant per la via pública. De la mateixa manera, els comerços vinculats a la campanya disposaran de l’ampolla i les bosses i les podran distribuir entre els seus clients.
La campanya també pretén conscienciar els propietaris de gossos sobre la necessitat de complir la normativa d’animals:
- És necessari identificar el gos amb un microxip en un centre veterinari
- S’ha de censar el gos a la Polícia Local (gratuïtament)
- S’ha de passejar el gos lligat
- S’han de recollir els excrements i llençar-los a la paperera
- S’ha d’educar el gos per no orinar a façanes o mobiliari urbà i portar sempre una ampolleta d’aigua per dissoldre l’orina
- Les races potencialment perilloses han de dur morrió i els seus propietaris han d’obtenir una llicència per a la tinença i conducció de gossos potencialment perillosos
El segon trimestre de l’any l’Ajuntament passarà a sancionar els infractors que no compleixin la normativa en matèria d’animals sobre cens, neteja de la via pública i d’altres, segons el que estableix la llei de Protecció dels Animals i l’Ordenança Municipal de Protecció, Control i Tinença d’Animals. Les sancions pel seu incompliment poden anar de 100 a 400 euros segons la gravetat de l’incompliment.
Per facilitar el passeig i l’esbarjo dels gossos al municipi l’Ajuntament recorda que hi ha habilitades quatre zones per a gossos al Carrer del Castell, 51, al Carrer del Ventallol, 99, al Passeig del Ferrocarril, 39 i al Carrer de la Marina, 103.
Aquesta campanya dona continuïtat al “Buscatifes” de l’any 2015 que volia marcar els punts on hi havia excrements de gossos per promoure’n la seva eradicació al municipi.