MATINS D'ART, UN PROJECTE COL·LECTIU ARTÍSTIC I MULTIDISCIPLINARI
200 participants i un equip de 40 professionals i col·laboradors ens hem endinsat en el món del cinema amb un repte: Pensar, escriure, realitzar i interpretar 6 curts en un sol mes. Una explosió d'imaginació i creativitat que ha sorgit de cada grup... nens i nenes des dels 3 fins als 14 anys.


MATINS D'ART és un projecte que va néixer de la idea d'unir les arts: pintura, escultura, música, teatre, dansa, circ, cant, fotografia, cinema, ... per oferir una proposta diferent i alhora enriquidora, des del punt de vista pedagògic. Instaurar un espai de creació i diàleg entre alumnes i formadors per tal que sessió a sessió tot vagi prenent sentit i entre tots, trobem les eines per tal que cada repte esdevingui una realitat.
Enguany hem triat el cinema com a fil conductor i ens hem nodrit de l'experiència, el carisma i el saber fer de professionals de primera línia, com els realitzadors Joanot Cortès de l'Espai Fang i Jordi Canyigueral de Filmut, produccions audiovisuals, i la directora i guionista Imma Serra. El repte és que durant un mes, tots aquests nens i nenes de diferents edats siguin els protagonistes de tot el procés, des de la ideació, passant per l'elaboració del guió, els assajos fins a arribar a la gravació. Aquest dijous dia 31 de juliol es farà la festa final amb tots els nens participants, acompanyats dels seus familiars, que podran gaudir tots junts dels curtmetratges realitzats en la gala d'entrega de premis del « Festival de Cinema Matins d'Art » de Cassà de la Selva.
Aquest projecte multidisciplinari va néixer l'any 2009 i enguany s'ha celebrat la sisena edició. L'any passat els nens i nenes van crear un videoclip van i gravar una versió de la cançó «Camins » de Sopa de Cabra que es va titular « Matins » amb la lletra adaptada per ells mateixos i que es va gravar amb col·laboració de Carles Xirgu de l'estudi de gravació 44.1 d'Aiguaviva en un projecte global que es va desenvolupar entre els pobles de Cassà i Llagostera.
MATINS D'ART és un projecte col·lectiu que aposta per la suma i la diversitat de realitats entenent que tothom té un potencial creatiu. Aquesta iniciativa de l'Escola Municipal d'Art de Cassà té el suport de l'Ajuntament i està coordinada per l'Associació Cultural CoCu.