Presentació del llibre “Sankt Pauli. Un altre futbol és possible” a Cassà de la Selva

sank paulLa presentació serà aquest dissabte, 12 de gener, a les 12 a Can Trinxeria

El Vermut de Lletres d’aquest dissabte a Cassà presentarà el llibre “Sankt Pauli. Un altre futbol és possible”, de Natxo Parra i Carles Viñas.

 

Aquest no és un llibre de futbol. Si més no, no és un llibre únicament de futbol. És quelcom més que un recull d’anècdotes, dades, gols i jugadors d’un club concret. A partir de la descripció de la trajectòria esportiva del St. Pauli fem un recorregut per la història d’Alemanya, des del seu procés d’unificació al segle XIX fins a l’actualitat, passant per la República de Weimar, dues guerres mundials, el Tercer Reich, la postguerra, la caiguda del mur i la reunificació del país. Victòries i derrotes es barregen amb episodis de lluites socials i reivindicacions obreres, de resistències al nazisme i manifestacions ecologistes i antinuclears. Ascensos i descensos, ocupacions d’habitatges, apoderament popular, creació de la Bundesliga, gentrificació, cultura de graderia, antiracisme, antifeixisme i antisexisme. El St. Pauli és molt més que un simple equip de futbol.

És una manera d’entendre l’esport i el seu arrelament al barri, a la comunitat, a l’entorn quotidià, un mitjà de transformació i conscienciació. És una metàfora social d’una ciutat, Hamburg, i d’un país.